Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Saskia’s risotto al Barolo

In het juninummer van delicious (in 2014) was veel Italiaanse inspiratie te vinden. Niet alleen alle vaste culi-medewerkers mochten Italiaanse recepten aanleveren, ook aan vijf bloggers werd gevraagd wat hun favoriete Italiaanse recept was.

delicious-Italie-zomer-risotto-Saskia

Aan Saskia vroeg de delicious-redactie een recept voor risotto. Na lang wikken en wegen tussen al haar risotto-succesrecepten en een uitgebreide testavond met vrienden werd dit een risotto al Barolo, vooral vanwege de mooie kleur en de volle smaak. Het perfecte resultaat van zo’n twintig minuten regelmatig roeren – én van een beetje liefde. Want het is precies zoals de Italianen zeggen: ‘Risotto non è buono se non c’è dentro un po’ di amore…’

risotto-Barolo

Voor 4 personen heb je nodig: 2 uien | 1 eetlepel extra vergine olijfolie | 80 gram boter | 700 ml Barolo DOCG | 360 gram arborio, carnaroli of vialone nanorijst | 450 ml vleesbouillon | 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt | versgemalen zwarte peper | peterselie

Pel en snipper de uien en fruit ze op laag vuur in de olijfolie en 20 gram boter. Voeg als de uitjes zacht zijn de helft van de Barolo toe en laat een beetje inkoken. Voeg dan ook de rijst toe, draai het vuur hoger en meng de rijst door de wijn. Schenk er dan de rest van de wijn bij, samen met een beetje bouillon. Laat op hoog vuur koken en voeg steeds een lepel bouillon toe als bijna alle vocht is verdampt. Blijf goed roeren en ga hiermee door tot de risotto bijna gaar is. Roer er dan de rest van de boter en de geraspte Parmezaanse kaas door, roer tot de risotto smeuïg is en breng op smaak met een beetje zwarte peper. Garneer met een beetje peterselie. Geef er eventueel nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas bij.

P.S. Naast de risotto vind je Saskia ook nog op pagina 14, waar ze haar drie favoriete zomerse smaken uit Italië deelt:

delicious-Italie-zomer-smaken

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *