Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Lazzarella – laat je verleiden door Italiaanse catering met Napolitaanse pizza’s van topkwaliteit

Ciao tutti! Een waarschuwing vooraf: lees deze blog niet op een lege maag. Als je trek hebt, zul je het einde van dit artikel niet halen zonder rammelende maag. Alleen al bij het zien van de foto’s, loopt het water je in de mond.

Van Mario e Luigi naar Lazzarella

We laten je namelijk kennismaken met Lazzarella, een toonaangevend bedrijf dat Italiaanse catering verzorgt voor onder meer je bedrijfsfeest en bruiloft.

Lazzarella begon in 2017 onder de naam Mario e Luigi, destijds een leuke naam die paste bij Joep Tiebosch en Igor van den Bergh, de initiatiefnemers. Hoewel ze zichzelf nog altijd zo noemen, was het voor het bedrijf tijd om verder te groeien en een nieuwe naam aan te nemen.

Igor: ‘Naarmate het bedrijf groeide, beseften we dat de naam niet meer paste. We wilden een eigen identiteit creëren en professioneel naar buiten kunnen treden voor elke cateringopdracht. Er kwam dus een nieuwe naam: Lazzarella.

Lazzarella is onder andere een liedje van Domenico Modugno (die iedereen vast kent van zijn megahit Volare – Nel blu dipinto nel blu), dat onze sfeer tijdens de catering perfect illustreert:

Net even anders dan anders

Het is ook een film, opgenomen in Napels, waarin een meisje diverse mannen versiert maar elke keer doorgaat met een ander. Dat is precies wat wij doen met onze catering. We verleiden je met ons eten, zorgen voor een unieke sfeer, maar gaan daarna weer door naar de volgende. Gelukkig zonder harten te breken!’

Joep: ‘Het woord lazzarella betekent in het Napolitaans ‘kleine dondersteen’. Zo zijn wij ook… We doen alles net even anders dan anderen en spelen een beetje met de standaard cateringwetten.

Overigens zijn we onze tijd als Mario e Luigi natuurlijk niet vergeten. Integendeel, het was het begin van ons bedrijf en we kruipen nog altijd graag in de huid van onze alter ego’s. Wie weet komen de beroemde broers nog eens terug in een nieuw gerecht.’

Passie voor Napolitaanse pizza’s

‘We hebben nog genoeg creatieve ideeën voor nieuwe gerechten en namen,’ vertelt Igor enthousiast. ‘Dat is het mooie van ons vak, we kunnen onze passie voor eten en cultuur combineren en steeds weer iets nieuws creëren.’

Joep vult aan dat ze trots zijn op hun reis van Mario e Luigi naar Lazzarella. ‘We zijn gegroeid als bedrijf en als personen. Zo kunnen we onze passie voor Napolitaanse pizza’s delen met nog meer klanten.’

Lazzarella staat met name bekend om de Napolitaanse pizza’s van topkwaliteit. Maar hoe zijn Joep en Igor zulke experts geworden in het maken van deze pizza’s?

Igor: ‘De passie voor pizza is eigenlijk ontstaan uit ongenoegen. Nergens in de buurt was een goede pizza te bestellen, laat staan een pizza uit een steenoven. Na wat research en het zelf bouwen van een pizzaoven is de passie voor de pizza snel gegroeid.

We volgden cursussen in Napels en gingen een paar weken helpen in een Napolitaanse pizzeria in La Spezia. We sloten vriendschap met een hoop professionele pizzabakkers die allemaal dezelfde passie delen.

Pizza is dan ook een prachtig product met zoveel componenten. We zijn nu groeiende, maar we blijven zelf mee op catering gaan omdat we dat toch het mooiste vinden om te doen: pizza’s bakken en mensen een echte pure Napolitaanse pizza te laten proeven!’

Op pizzacursus in Napels

Om al hun collega’s goede pizza’s te leren bakken, volgen ze een intensieve cursus bij de AVPN (Associazone Verace Pizza Napoletana) in Napels. Zo leren ze alle tradities en ontstaat er passie en erkenning voor de Napolitaanse pizza. Igor: ‘Dan kunnen ze niet alleen goede pizza’s bakken, maar die passie ook overdragen op onze klanten.’

Dat is precies wat Lazzarella zo uniek maakt. Hun passie voor Napolitaanse pizza’s is niet alleen te proeven, maar ook te voelen. ‘We willen onze klanten het gevoel geven dat ze even in Italië zijn,’ zegt Joep. ‘Met onze pizza’s, passie en ervaring, denk ik dat we daar goed in slagen.’

Even in Italië dankzij de pizza-foodtruck

Lazzarella staat echter niet alleen bekend om de heerlijke Italiaanse gerechten, maar ook om de sfeer en beleving die ze hun klanten bieden.

‘We willen niet alleen dat onze klanten genieten van onze gerechten, we willen hen ook een onvergetelijke ervaring bieden,’ legt Joep uit. ‘Daarom hebben we gekozen voor een mobiele pizza-foodtruck, zodat we op elke locatie kunnen komen en onze klanten kunnen verrassen met de lekkerste ambachtelijke steenovenpizza’s.’

Overigens kun je die pizza-foodtruck huren voor je eigen feestje of een pizzaworkshop op locatie boeken, bijvoorbeeld als teamuitje.

Maar het draait niet alleen om de pizza’s. ‘We bieden een compleet Italiaans menu aan, van antipasti, pasta en pizza tot ijs en tiramisù,’ zegt Igor. ‘Om de Italiaanse sfeer compleet te maken, nemen we altijd onze eigen muziek mee, met sfeervolle, zelf samengestelde Italiaanse playlists.’

Een kijkje in de keuken van Lazzarella

Maar wat Lazzarella echt onderscheidt, is de open keuken en het contact met de klant tijdens het bakken. ‘We vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen zien hoe hun pizza’s worden bereid en dat we onze kennis en passie kunnen overdragen,’ zegt Joep. ‘We hebben ook altijd ruimte voor vragen en opmerkingen van onze klanten, zodat we hun feedback kunnen gebruiken om onze gerechten en service te verbeteren.’

Natuurlijk mogen we de professionele ambachtelijke mobiele steenovens / pizza-foodtrucks niet vergeten. ‘Deze steenovens zijn de basis van onze gerechten en geven de authentieke smaak aan onze pizza’s en andere Italiaanse gerechten,’ aldus Igor. ‘We zijn trots op ons ambacht en laten dit graag zien.’

Kortom, bij Lazzarella draait het niet alleen om de heerlijke Italiaanse gerechten, maar ook om de complete Italiaanse ervaring.

Alleen de allerbeste ingrediënten

‘We willen de smaken en tradities van de Italiaanse keuken in ere houden en laten zien hoe mooi en puur deze keuken kan zijn,’ zegt Joep.

Het deeg is een belangrijk onderdeel van de Napolitaanse pizza en daarom wordt er bij Lazzarella gebruik gemaakt van zuurdesem. Onlangs hebben ze in Napels een speciale masterclass gevolgd, waarvan ze de geheime kneepjes meteen toepassen in eigen keuken.

‘Dit geeft de pizza niet alleen een heerlijke smaak, maar maakt het deeg ook licht verteerbaar,’ legt Igor uit. ‘Maar niet alleen het deeg is belangrijk. Ook alle andere ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen en komen rechtstreeks uit Italië, via contacten in Napels. We werken alleen met de beste producten, zoals San Marzano-tomaten en fior di latte uit Agerola.’

Igor: ‘We zijn trots op ons logo, waarin de slogan gusto genuino di Napoli voorkomt. Dit betekent letterlijk ‘de echte smaak van Napels’ en dat is precies wat we onze klanten willen bieden. We gebruiken alleen de beste verse ingrediënten, rechtstreeks geïmporteerd uit Napels, om onze gerechten een onmiskenbare smaak te geven.

Cucina mobile – van bedrijfsfeest tot balkonparty

Joep: ‘Bij Lazzarella draait het allemaal om het creëren van een onvergetelijke ervaring. Onze cucina mobile, mobiele keuken, is zo ontworpen dat pizzacatering op locatie overal mogelijk is, van grote evenementen tot intieme privéfeesten.

Met onze authentieke Napolitaanse steenovens creëren we ter plekke de heerlijkste pizza’s en andere Italiaanse specialiteiten. Onze kleine steenovens maken het mogelijk om zelfs op de meest ongebruikelijke locaties te koken, van binnenplaatsen tot balkons.

Met meerdere pizza foodtrucks kunnen we zelfs de grootste groepen bedienen. We houden ervan om onze klanten een unieke, levendige en smaakvolle ervaring te bieden die ze nooit zullen vergeten.’

Een uniek keurmerk voor catering

Lazzarella heeft grote toekomstplannen. Een belangrijke stap is het behalen van het keurmerk van de Associazone Verace Pizza Napoletana. Dit keurmerk garandeert dat Lazzarella voldoet aan de hoge eisen van de Napolitaanse pizza en onderscheidt hen als enige cateraar met dit keurmerk in Nederland en België.

Naast het behalen van dit keurmerk willen Joep en Igor blijven groeien als Italiaanse cateraar en nog meer grote evenementen en bruiloften verzorgen, waarbij de focus altijd ligt op het creëren van een onvergetelijke en overheerlijke ervaring voor hun klanten.

Het uiteindelijke doel van Lazzarella is om een bekend Italiaans merk te worden dat staat voor pure, authentieke Italiaanse gerechten. Ze willen dat iedereen in Nederland en België de kans krijgt om hun pizza’s en andere gerechten te proeven en te genieten van de sfeer en beleving die Lazzarella biedt, met liefde en respect voor het ambacht van de Napolitaanse pizza!

Lazzarella Pizzeria – Napolitaanse pizza in Erp

Afgelopen november opende Lazzarella Pizzeria zijn deuren in Erp. Zo kunnen cateringklanten altijd komen voorproeven en kennismaken met het team. Bovendien hoopt Lazzarella de lokale mensen uit Erp en omgeving verslaafd te maken aan de Napolitaanse pizza.

Ook geven ze hier workshops en zijn ze bezig om er een heuse Napolitaanse pizza-academie te maken. Maar daarover later meer!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *