Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Mandorlo – webshop met de lekkerste Siciliaanse delicatessen

In het vroege voorjaar geurt het in en om Agrigento, in het zuiden van Sicilië, naar zoete amandelbloesem. Tijdens de Sagra del Mandorlo in Fiore, het feest van de bloeiende amandelboom, geniet iedereen van lekkernijen met amandel.

De amandelboom wortelt sinds kort ook in Nederland. Hij gaf zijn naam aan de nieuwe webshop Il Mandorlo, een virtueel Luilekkerland met delicatessen uit alle windstreken van Sicilië: amandelkoekjes, honing, koffie, jam, limonade, olijfolie, pasta, wijn…

Van Toscane naar Sicilië

Een tiental jaar geleden leerden we Jan Willem kennen tijdens een aperitivo bij een agriturismo in de heuvels van Toscane. Onder het genot van een Aperol Spritz en wat lekkere hapjes wisselden we onze Italiaanse ervaringen en dromen uit.

Af en toe zagen we elkaar bij een Italiaans evenement, waar we dan vaak een caffè en soms een Spritz dronken om even bij te praten. Jan Willem was na zijn eerste kennismaking met Sicilië verslingerd geraakt aan het prachtige eiland, aan de Sicilianen die hij had ontmoet en vooral aan alle hartige en zoete lekkernijen die hij tijdens die eerste reis naar Sicilië had geproefd.

We waren dan ook niet verbaasd dat hij ons recent belde met het grote nieuws dat hij van plan was een Siciliaanse webshop te openen.

Siciliaanse sferen in eigen keuken

Jan Willem: ‘Elke keer als ik Sicilië bezocht, werd de aantrekkingskracht steeds groter. Ik wilde alles weten over het eiland, vooral over de culinaire gewoontes, de traditionele producten en de recepten van de eilandbewoners.

Ik nam elke keer een koffer vol lekkers mee terug, om te kunnen delen met mijn vrouw, vrienden en familie. Met elk bezoek groeide de wens om nog meer Siciliaanse sferen mee terug te nemen naar Nederland, om zo nog veel meer mensen blij te kunnen maken met de lekkerste producten van het eiland.

Ik besloot contact te zoeken met de producenten van mijn favoriete producten, die allemaal honderd procent Siciliaans zijn en dus echt op het eiland worden gemaakt / geteeld. Dat heeft geleid tot een prachtige lijst met heerlijke producten, met naast delicatessen ook  mooi gedecoreerd Siciliaans aardewerk.’

Van amandelkoekjes tot zonnige tomatensaus

We namen afgelopen weken al menig keer een virtueel kijkje in het Siciliaanse Luilekkerland dat Jan Willem creëerde en dat de naam Il Mandorlo kreeg, ‘de amandelboom’, naar een van de symbolen van het Siciliaanse platteland.

Voor iedereen die al wel eens op Sicilië is geweest, is shoppen bij Il Mandorlo een feest der herkenning: amandelkoekjes, bloedsinaasappeljam, caponata, citroenkoekjes, pistachepesto, honing, kappertjes, chocolade uit Modica, zonnige tomatensaus van gele tomaatjes…

Ook vind je er een mooie selectie wijnen, zoals de biologische Luna Nascente Spumante Rosato Frappato, een mousserende wijn die perfect is voor bij een feestelijke aperitivo, of de Bianco di Nera Frizzante, een biologische, licht mousserende wijn die perfect past bij pasta met sardientjes.

Daarnaast is er Siciliaans bier en frisdrank van de Siciliaanse merken Polara en Tomarchio. Als afsluiting van een Siciliaanse maaltijd serveer je limoncello in deze kleurrijke keramieken bekertjes.

Weet je niet wat je moet kiezen of wil je iets moois cadeau doen? Jan Willem helpt je graag. Je kunt hem mailen via info@ilmandorlo.shop of bellen via 0031-(0)628817386.

Als je op de hoogte wil blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en Siciliaanse recepten, kun je Il Mandorlo ook volgen via Facebook en/of via Instagram.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Wat een lekkers, ik heb echt trek in al dat Siciliaanse genot voor de zintuigen !

  2. Wat een mooie en lekkere spullen staan daar. Prachtig om te zien en ik weet zeker, smaken doen ze beter.
    Ik wil graag aan deze mooie actie meedoen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *