Home » Italiaans eten » Win een fles Gozio Amaretto – pure after dinner liefde in een glaasje
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Win een fles Gozio Amaretto – pure after dinner liefde in een glaasje

Na een Italiaans etentje komt vaak een fles likeur op tafel, van amaretto (amandellikeur) tot nocino (walnotenlikeur), van limoncello (citroenlikeur) tot frangelico (hazelnootlikeur) en sambuca (anijslikeur).

Hoewel we graag een glaasje limoncello nuttigen na een zware maaltijd, gaat er bij een straffe espresso niets boven een amaretto. Er is er één die dan met kop en schouders boven alle andere amaretto’s uitsteekt: Gozio Amaretto, die sinds begin mei in de schappen staat van Gall&Gall.

Om dat te vieren, mogen we namens Gozio Amaretto drie lezers trakteren op een fles Gozio Amaretto t.w.v. € 17,99. Lees snel verder hoe je kans maakt!

Amaretto – een ode aan de liefde
Volgens de overlevering zou deze amandellikeur het licht hebben gezien in 1525, met dank aan een verliefde weduwe. Ze stond model voor de renaissanceschilder Bernardo Luini en viel als een blok voor hem. Ze brouwde een speciaal drankje voor Luini, als ode aan haar liefde voor hem. Helaas weten we niet of dat er ook voor zorgde dat haar liefde werd beantwoord…

Gozio Amaretto – ambachtelijk vakmanschap
Gozio is een authentieke amaretto, precies zoals het drankje oorspronkelijk bedoeld is. Je voelt de warmte met elke slok, je proeft de passie en het vakmanschap waarmee de amandellikeur ook nu nog wordt gemaakt.

Deze likeur is namelijk de enige Italiaanse amaretto die nog volledig wordt gemaakt van amandelen en die honderd procent natuurlijk is. Daar waar andere amaretto’s gemaakt worden uit een mix van amandelen, abrikozenpitten en kunstmatige aroma’s, houdt Gozio vast aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Vloeibaar goud
Het productieproces is kostbaar. Wist je dat er honderd kilo amandelen nodig is voor één liter amandelolie? Gelukkig krijg je wel waar voor je geld: het resultaat is fenomenaal. De amberkleurige vloeistof schittert in je glas alsof het door de Italiaanse zon is gekust.

De geur neemt je direct mee naar een Italiaans terras. Je ruikt bloemen, vanille en natuurlijk die onweerstaanbare geroosterde amandelen. Bij de eerste slok geniet je meteen van de amandelsmaak, zoet met tegelijkertijd een licht bittere ondertoon die zorgt voor een spannend evenwicht. Aangevuld met wat karamel en het Italiaanse meesterwerk is compleet. Cin cin!

Amaretto-cocktail
In plaats van een espresso met amaretto ernaast serveren we zo af en toe graag iets speciaals. Makkelijk te maken maar verrassend voor de gasten is deze after dinner cocktail met espresso en amaretto.

Je zet per persoon een kopje espresso, die je laat afkoelen en vervolgens mengt met één deel amaretto en één deel wodka. Shake deze drie elementen met wat ijs, serveer in een mooi breed cocktailglas, met wat koffieboontjes en de avond kan niet meer stuk.

Maak kans op een fles Gozio Amaretto!
Namens Gozio Amaretto mogen we drie lezers trakteren op een fles Gozio Amaretto t.w.v. € 17,99. Kans maken? Vul dan voor 30 juni 2020 onderstaand mail&winformulier in o.v.v. Gozio Amaretto (bij Wat wil je winnen?). De winnaars krijgen na afloop van de actie persoonlijk bericht.

Je voornaam (verplicht)

Je achternaam (verplicht)

Je email (verplicht)

Wat wil je winnen?

Je bericht

Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)
captcha

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *