Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Engine – de nieuwe 100% biologische gin uit Italië

Al sinds jaar en dag is gin een van de smaakmakers in cocktailland. Uiteraard in de populaire Gin & Tonic, maar ook in de Negroni is gin een van de belangrijkste bestanddelen. Deze Italiaanse klassieker maak je met drie gelijke delen gin, rode vermout (zoals Martini) en Bitter Campari.

Dankzij Paolo dalla Mora maak je je Negroni – of andere drankjes – nu met een gin van Italiaanse bodem, die ook nog eens honderd procent biologisch is: Engine.

Dalla Mora werkt als ondernemer en adviseur in zowel de modewereld als de drankensector, maar in zijn vrije tijd spendeert hij het liefst elke minuut aan zijn grote liefde voor vintage motoren en auto’s uit de jaren tachtig.

Het idee voor Engine is dan ook ontstaan in zijn garage in het dorpje Barbaresco, in de regio Piemonte, waar hij tijdens het sleutelen aan zijn motor een drankje met citroenschil en een salieblaadje dronk.

Deze unieke smaak wilde hij reproduceren, maar dan in een alcoholisch drankje. Met behulp van experts wist Dalla Mora de juiste formule te achterhalen en een uniek smaakpalet te creëren.

De inspiratie voor het uiterlijk van het product haalde Paolo dalla Mora uit de plek waar het idee van de gin is ontstaan: zijn garage. De gin van Engine zit dan ook niet in een traditionele glazen fles maar in een prachtige vintage lookalike van een olie- en brandstofblik zoals dat in de jaren tachtig in elke garage was te vinden.

De Engine London Dry Gin wordt in kleine productiepartijen door meester-distilleerders met de hand geproduceerd, om de bijzondere kwaliteit te kunnen waarborgen. De productie vindt plaats in de Langhe, met honderd procent biologisch en volledig Italiaanse producten: salie uit de Langhe, citroenen van de Amalfikust, zoethoutwortel uit Calabrië, damastroos, bronwater uit de Alpen, etherische oliën, jeneverbessen en tarwe-alcohol.

Wij mochten alvast voorproeven en delen twee van onze favoriete cocktails met deze gin: de Engine N en de Engine GT.

Engine N – Negroni met een twist
De N staat voor Negroni maar ook voor NOS (nitrous oxide systems) beter bekend als lachgas. Tuners over de hele wereld installeren dit systeem op hun aangepaste auto’s om meer vermogen uit de motor te halen.

De Engine N is een mix van 30 milliliter Engine gin, 30 milliliter rode vermout en 30 milliliter Campari. Serveer de Engine N met een blaadje salie, een schijfje citroen en veel ijsblokjes.

Engine GT – Gin & Tonic
De Engine GT staat voor Gin & Tonic maar ook voor Gran Turismo, een autoklasse die nog steeds wordt geproduceerd door toonaangevende merken als Ferrari, Maserati en Aston Martin.

De Engine GT is een mix van 50 milliliter Engine gin met 100 milliliter Fever-Tree Indian Tonic, gegarneerd met een blaadje salie. Serveer de GT in de uniek vormgegeven metalen Engine-beker met veel ijsblokjes.

Je kunt de Engine gin en de metalen bekers bestellen via de website van Engine gin. Op de website vind je ook nog recepten voor tal van ander cocktailvarianten met de Engine gin. Salute!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *