Home » Italiaans eten » After dinner cocktail met Gozio Amaretto
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

After dinner cocktail met Gozio Amaretto

Een dag of tien geleden waren we uitgenodigd voor een after dinner event van Gozio Amaretto, bij het Conservatorium Hotel te Amsterdam. Vandaag doen we verslag van dit feestelijke gebeuren, maar uiteraard geven we ook een feestelijk amarettorecept voor thuis. Deze after dinner cocktail zal in deze feestmaand zeker in de smaak vallen!

Amaretto desserts
Samen met een aantal andere fijnproevers genoten we bij het Conservatorium Hotel van een reeks schitterende en smakelijke desserts van patisserie chef Gino Gebhard, allemaal met Gozio Amaretto in de hoofdrol. Een kleine reportage in beeld, met foto’s van Jesaja Hizkia:

Gozio-amaretto-foto-Jesaja-Hizkia (3) Gozio-amaretto-foto-Jesaja-Hizkia (7)Gozio-amaretto-foto-Jesaja-Hizkia (2) Gozio-amaretto-foto-Jesaja-Hizkia (5)Gozio-amaretto-foto-Jesaja-Hizkia (1)

We genoten onder andere van een cocktail met amaretto, whisky, tijm en viooltjes, van chocoladetaart met een gouden randje, van panna cotta met mandarijn en amandelijs, van amaretto brulée, van tarte tatin en van gouden macarons.

De hoofdrol is steeds weggelegd voor Gozio Amaretto, een mix van alcohol, gebrande suiker en essence van de beste kwaliteit bittere amandelen. Voor één liter van deze kostbare amandelessence is ongeveer honderd kilo amandelen nodig. Als je weet dat het proces waarmee de olie uit de amandelen gehaald wordt maar liefst zestig dagen duurt, weet je waarom de smaak zo puur is.

Anders dan veel andere bekende amaretto’s (die dan officieel ook niet zo mogen heten), wordt Gozio Amaretto op ambachtelijke, natuurlijke wijze geproduceerd en is de amandel de hoofdrolspeler. Geen perzikpitten of andere ‘nepamandelen’ voor dit Italiaanse goud!

Gozio-amaretto-foto-Jesaja-Hizkia (4)

Gozio Amaretto wordt geproduceerd door Distillerie Franciacorta, in de buurt van Brescia. Deze distilleerderij, die ooit de deuren opende als producent van industriële alcohol, richtte zich al snel op het vervaardigen van goede grappa’s. Later werden hier andere producten aan toegevoegd, zoals Gozio Amaretto, die onder andere te koop is bij Gall&Gall.

After dinner cocktail met amaretto
Voor bovengenoemde lekkernijen moeten jullie maar eens aanschuiven bij het Cosnervatorium Hotel; in eigen keuken houden we het simpel. Na een uitgebreid kerstdiner ontbreekt het ons namelijk waarschijnlijk aan tijd (en aan ruimte in de keuken) om nog eens uren te knutselen aan bijzondere desserts.

After-dinner-cocktail-amaretto

In plaats van een kopje espresso met amaretto ernaast serveren we echter wel graag iets bijzonders: deze after dinner cocktail met espresso en amaretto. De bereiding hiervan is heel eenvoudig: zet per persoon een kopje espresso. Laat afkoelen en voeg dit samen met 1 deel amaretto en 1 deel wodka. Shake deze drie elementen met wat ijs tot een ijzersterke after dinner cocktail. Serveer in een mooi breed cocktailglas, met wat koffieboontjes. Salute!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *