Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De mooie zomer – Cesare Pavese

Ideaal leesvoer voor dit zomerse weekend: de nieuwe uitgave van De mooie zomer van Cesare Pavese, met een voorwoord van Paolo Giordano. De mooie zomer bestaat uit drie novellen die draaien om de machteloosheid van jonge mensen, hun onvermogen om deel te nemen aan het ingewikkelde spel der lusten, waarnaar ze wel vurig verlangen.

De-mooie-zomer-Cesare-Pavese

Het is zomer in Turijn, bloedheet en broeierig. In De mooie zomer bloost Ginia bij de gedachte dat haar vriendin Amelia naakt poseert voor schilders. Ze zou net zo vrij willen zijn als zij.

De verteller van De duivel op de heuvels doet mee met zijn vrienden als die zich naakt en onder de modder koesteren in de zon, maar voelt zich een buitenstaander tussen die naakte lijven om hem heen.

In Vriendinnen heeft Rosetta het moeilijk omdat ze zich niet kan losmaken van een troebele, naargeestige verliefdheid.

De mooie zomer | Cesare Pavese | ISBN 9789023490111 | € 15,- | De Bezige Bij | bestel De mooie zomer via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

De-laatste-dag-Beppe-Fenoglio

Nog meer zomerse boekentips
Naast de nieuwe uitgave van Paveses De mooie zomer bracht uitgeverij De Bezige Bij nog twee andere Italiaanse klassiekers opnieuw op de markt: De tuin van de familie Finzi-Contini van Giorgio Bassani (met een inleiding van Bas Heijne) en De laatste dag van Beppe Fenoglio (ingeleid door Alessandro Baricco).

Van Baricco zelf verschenen ook drie titels in een nieuw zomers jasje: Oceaan van een zee, Land van glas en Novecento. Alle drie prachtig, maar vooral de laatste is een van onze favorieten.

Oceaan-van-een-zee-Novecento-Land-van-glas-Alessandro-Baricco

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *