Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Weg van jou – leestip voor de Romereis van de middelbare school

De Romereis is een van de hoogtepunten van onze middelbare schooltijd. We denken er allemaal nog vaak aan terug, aan die voor velen eerste kennismaking met de Eeuwige Stad.

De eerste aanblik van het Colosseum, het eerste bord carbonara, de eerste woorden in Romeins dialect die onverstaanbaar langs je heen wervelen, de eerste keer oog in oog met kunstwerken van Bernini en Caravaggio en met Michelangelo’s schilderingen op het plafond van de Sixtijnse Kapel.

Deze eerste ervaring was voor ons allemaal een reden om heel vaak terug te keren. Voor Saskia was het zelfs de aanleiding om alles wat met Rome te maken heeft op te tekenen, eerst in schriftjes en vele jaren na dat eerste bezoek ook online, hier op Ciao tutti.

Onze Rome-blogs worden nu vaak gebruikt als voorbereiding voor een Romereis, zowel door docenten als door leerlingen. Ze struinen virtueel alvast langs fonteinen, kerken en beelden, over pleinen en bruggen, langs monumenten die de tand des tijds hebben doorstaan of die verborgen liggen onder de Romeinse bodem. Een andere leestip voor de leerlingen die op reis naar Rome gaan, is het boek Weg van jou van Sophie Jansen.

Juul, Fenna en Sam zijn er klaar voor, voor de grote Romereis. Samen met hun klasgenoten verheugen ze zich op het Colosseum, op klaterende fonteinen en op het gezamenlijk kamperen, al zijn ze ook wel zenuwachtig.

Als er tijdens hun trip een grote crimineel ontsnapt, lijkt de Romereis even in het water te vallen. Gelukkig geven alle ouders toestemming om te blijven, al moeten ze extra voorzichtig doen. Het gevaar komt echter uit een andere hoek. Als Fenna spoorloos is verdwenen, krijgen haar vrienden berichten met aanwijzingen. Wat moeten ze doen?

Weg van jou | Sophie Jansen | ISBN 9789045217291 | € 10,- | Karakter Uitgevers | bestel Weg van jou via deze link bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-book, voor slechts € 2,99 – ideale vakantielectuur voor tieners)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *