Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Op naar Venetië met Geronimo Stilton

Op een zomerse dag in Rokford wordt Geronimo door Patty, Thea en Pandora meegesleurd naar een gi-ga-gantische vlooienmarkt… maar Geronimo haat winkelen! Als hij bij een van de kraampjes net iets te lang naar een oerlelijke kristallen gondel kijkt, denkt Patty hem een plezier te doen door het ding voor hem te kopen. Als de gondel in duizend stukjes valt, vindt Geronimo tot zijn verbazing een opgerold briefje tussen de scherven. Er staat een wanhopig verzoek om hulp op gekrabbeld.

‘Mijn oog viel op een klein kaartje, dat met een touwtje aan een scherf van de afstotelijke gondel vastgebonden zat. Het was een echtheidsgarantie, er stond op: Authentiek kristal uit Murano. Dus de gondel was in Italië gemaakt, op het eiland Murano, in de lagune van Venetië!’

Zoals het een echte gentlemuis betaamt, pakt Geronimo meteen het eerste vliegtuig naar Venetië, waar het gondeltje gemaakt is, en gaat hij op zoek naar degene die de noodkreet geschreven heeft. Hij moet heel wat hindernissen doorstaan: amoureuze ontmoetingen, wilde achtervolgingen, lagunemonsters en driftige Italianen… Lukt het hem het mysterie op te lossen?

Naast een spannend muizenavontuur krijgen de lezertjes tussendoor heel wat achtergrondinformatie over Venetië voorgeschoteld. Geronimo vertelt ze over het Canal Grande, de San Marco basiliek, de Brug der Zuchten en de kunst van het glasblazen.

Lees al Geronimo’s Venetiaanse avonturen en wetenswaardigheden in

De kristallen gondel
Geronimo Stilton
ISBN 9789077826065
€ 9,95
De Wakkere Muis

Nog meer Italiaanse avonturen van Geronimo lezen? Klik dan op de titels of plaatjes om de boeken te bestellen bij bol.com

Ontvoering in het Colosseum
Het lijkt de piratenkatten een goed idee als het beroemde Colosseum in Rome de geschiedenis ingaat als Amfitheater Kattenklauw. Om dat voor elkaar te krijgen, beramen ze een nep-ontvoering van de Romeinse keizer Titus. Ze hopen dat, als zij de keizer redden van de zogenaamde ontvoering, hij het Colosseum zal vernoemen naar Kattenklauw III.

Op pad met Marco Polo
Heb je weleens van Marco Polo gehoord? Hij was een beroemde ontdekkingsreiziger uit Venetië, al in de 13e eeuw! Op doorreis van en naar China kwam hij op allerlei plekken in het Middenoosten en Azië terecht waar de mensen in Europa toen nog niets over wisten.
Al zijn avonturen tekende hij op in zijn dagboek en het is nu net dat dagboek dat de piratenkatten in handen willen krijgen. Uiteraard om te doen alsof zij het zelf hebben geschreven en meegemaakt. Op die manier denken ze voor eeuwig beroemd te zullen worden, net als Marco Polo.

Wie heeft de Mona Lisa gestolen?
De Piratenkatten hebben een oeroud manuscript in poten gekregen, geschreven in een mysterieus pootschrift. Alleen een genie kan het ontcijferen, een genie zoals… Leonardo da Vinci! De Piratenkatten besluiten terug te reizen in de tijd om hem te ontvoeren. Zal het Geronimo lukken om een stokje te steken voor hun katzinnig afschuwelijke plan?

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *