Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geronimo Stilton – een muis van Italiaanse origine

Morgen is het zover, dan komt de beroemdste muis uit Italië naar Nederland. Als je je nu afvraagt wie dat dan wel mag zijn, dan heb je vast geen kinderen in de basisschoolleeftijd. Onder hen is deze muis, Geronimo Stilton geheten, namelijk mateloos populair.

Zowel in Italië als in Nederland brengt deze muis de hoofden van kinderen op hol, met zijn spannende avonturen en bizarre belevenissen, waarvan hij – letterlijk – in geuren en kleuren verslag doet.

Geronimo Stilton is dus een muis van Italiaanse origine. Hij is uitgever van De Wakkere Muis, de meest verkochte krant van Muizeneiland, maar het liefst schrijft hij boeken: grappige verhalen, zachter dan mozzarella, smeuïger dan brie en pittiger dan roquefort.

Verhalen met snorharen

Geronimo is dol op het verzamelen van antieke voorwerpen zoals kaaskorsten uit de achttiende eeuw en speelt graag golf. Hij is afgestudeerd in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar.

Geronimo haat reizen, maar toch wordt hij vaak door zijn familie en vrienden meegesleept in de meest vreemde avonturen over de hele wereld. Meestal staat hij doodsangsten uit, want hij is van nature niet zo’n heldhaftige muis. Maar al dat reizen heeft toch één voordeel: hij doet er de inspiratie op voor zijn verhalen. Die verhalen worden over de hele wereld gelezen en zijn al in minstens twintig talen vertaald. Zelfs in het Chinees!

Deze Italiaanse bestsellerauteur woont en werkt in Rokford, op Muizeneiland. Geronimo Stilton: ‘Het is er giga-fijn om te wonen. Als ik een dagje vakantie heb, ga ik graag naar de Dolfijnenbaai, in het noorden van Muizeneiland. Daar is het muizenissig rustig en mooi.’

Geronimo’s Muizeneiland

Rokford is de hoofdstad van Muizeneiland. Hier wonen veel beroemde muizen en de bekendste bedrijven hebben een kantoor in deze plaats. Rokford is eigenlijk wat Amsterdam in Nederland is. Er zitten heel veel restaurants en winkels. Er is een vliegveld, een museum en een markt.

Op Muizeneiland is meer dan genoeg te zien en te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Bibberberg (14), de Boterberg (23), het Muisterslot (24) of de Oase van de Spuwende Kameel (34)?

Ten noordoosten van Muizeneiland ligt Walviseiland. Een beschermd natuurgebied, waar de universiteit van Muizeneiland is gevestigd: het eeuwenoude en wereldberoemde Topford College. Daar heeft Geronimo ook gestudeerd.

Nu komt deze bekende Italiaanse muis dus naar Nederland, voor zijn optreden in de musical Fantasia. Fantasia gaat over angst, over moed, over oorlog en vrede, over licht en duister, over goed en kwaad… maar vooral over vriendschap!

Op zolder vindt Geronimo een mooi kristallen muziekdoosje. Het brengt hem via een gouden trap naar een gouden poort. Florina de feeënkoningin heeft Geronimo’s hulp nodig. Achter de gouden poort wacht Prulletje Prulschrijver hem op om samen door de zeven Rijken van Fantasia te reizen.

Ze doorkruisen het rijk van de heksen, de zeemeerminnen, de draken, de aardmannetjes, de kaboutertjes, de reuzen en de feeën. Achter iedere poort van kostbaar gesteente ligt een nieuw avontuur.

Hij beleeft de spannendste momenten en zet zelfs zijn leven op het spel. Maar het muziekdoosje zorgt ervoor dat zijn reis net iets makkelijker wordt. Bereikt Geronimo zijn doel en kan hij Florina redden?

Wil je de boeken van Geronimo Stilton bestellen bij bol.com, klik dan hier.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

 1. Anche per i studenti ci sono i libri piccoli e molto divertenti per studiare la lingua Italiana. Ho 2 libri, porto d’Italia come: Il libro dei giochi delle vacanze. Nonsono difficile pero molto facile.
  Grazie per l’informazione. Peccato che non abito in Olanda…
  ciao

 2. Wat leuk een musical! Ga eens snel kijken, misschien wat voor mijn kleindochter! Hebben ook Pinocchio musical samen gezien! Bedankt voor de tip!

 3. Fantastisch!! Daar gaan we zeker heen!

 4. IsabellaRebecca

  Leuke boeken hoor!! Mijn dochter las en leest ze heel graag.
  Wist niet dat er een musical van kwam, goede tip weer van je!!
  Grazie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *