Download gratis de Ciao tutti app!

Hotel Amour – 101 inspirerende hotels waar je niet gestoord wil worden

Wat onderscheidt een dertien-in-een-dozijn hotel van een bijzonder hotel, waar je écht een keer geslapen wilt hebben? Net als wij is mo’media altijd op zoek naar die speciale adresjes, waar een nachtje logeren een ervaring op zich is.

De 101 meest bijzondere adressen zijn nu gebundeld in het prachtig uitgevoerde Hotel Amour & 100 andere inspirerende hotels waar we niet gestoord willen worden. Een nachtblauw boek vol reisinspiratie, met adresjes in onder andere Italië, Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal en New York.

foto: Joline van den Oever

Alle hotels zijn verzameld door Joline van den Oever, een journaliste met passie voor reizen, nieuwe plekken ontdekken en lifestyle trends. Ze hoefde echter niet zelf alle hotels te bezoeken. Ze vroeg namelijk 101 designers, modeontwerpers, foodies, fotografen en schrijvers naar hun favoriete hotel.

Ze vertellen je precies waar je heen moet. Hun persoonlijke verhalen brengen de hotels tot leven en tonen precies aan waarom deze adressen zo bijzonder zijn. Bovendien geven ze je tips voor de lekkerste ontbijtplekjes, de mooiste musea en gezellige markten die in de buurt van hun favoriete hotel liggen.

Zo tipt Saskia’s oud-collega Wouter Cajot, inmiddels eigenaar van boekhandel ’t Stad Leest in Antwerpen, Gasthof Krone in Aldino (Trentino-Alto Adige).

foto’s: Gasthof Krone

Wouter: ‘Hotel Krone in Süd-Tirol is alles wat ik me bij een winterse herberg voorstel. […] Dit kleinschalige hotel wordt al jaren gerund door dezelfde familie en de traditionele keuken staat hoog in het vaandel.’ Het hotel gaat meteen op ons reiswensenlijstje voor volgend jaar!

foto’s: Gasthof Krone

Met stip op nummer één op dat lijstje komt het Generator Hostel in Venetië, een tip van Charlie MacGregor, oprichter van The Student Hotel (een co-living en co-working hotelconcept voor studenten, reizigers en professionals).

Charlie: ‘Naast diverse slaapzalen kun je ook overnachten in privékamers en suites. Elke kamer heeft uitzicht op de tuinen, het Lido, het Canal Grande of de iconische San Marco.

foto’s: Generator Hostel

Je ziet zowel families als mensen in pak inchecken, er komt een breed scala aan gasten. Iedereen is aardig, praat met elkaar en vraagt hoe het gaat. Dat overkomt mij in een vijfsterrenhotel nou nooit.’

foto’s: Generator Hostel

Droom weg bij alle 101 hotels in

Hotel Amour & 100 andere inspirerende hotels waar we niet gestoord willen worden | Joline van den Oever | ISBN 9789057678370 | € 17,95 | mo’media | bestel Hotel Amour via deze link bij bol.com

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *