Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Het wit en het purper, de debuutroman van Willemijn

April is een mooie boekenmaand voor Ciao tutti. Niet alleen Saskia bracht een nieuw boek op de markt, ook Willemijn mag haar boek – haar eerste roman – voor het eerst in handen houden. Ze trakteert de lezers van Ciao tutti op een mooi fragment uit Het wit en het purper, zoals haar debuutroman heet.

Het wit en het purper
In Het wit en het purper beschrijft Willemijn het leven van Pallas, een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, die onbedoeld aan de wieg stond van het beruchte regime van keizer Nero – en daarmee van de ondergang van de dynastie.

Pallas belandt op jonge leeftijd als slaaf in Rome. Na jarenlange dienst bij een rijke weduwe krijgt hij zijn vrijheid. Zijn ster stijgt tot ongekende hoogte en uiteindelijk vindt hij zijn weg naar het hof van regerend keizer Claudius. De vindingrijke Pallas ziet kans om door te dringen tot de kleine kring van adviseurs van de keizer.

Zijn besluit om het gevaarlijke spel van hoge politiek aan het Julisch-Claudische hof te spelen maakt de weg naar de top van de macht vrij, maar tegen welke prijs?

Een fragment uit Het wit en het purper
Willemijn deelt alvast een fragment uit haar debuutroman. Via deze link kun je dit leesfragment in pdf openen (en eventueel ook downloaden).

Lees verder in

Het wit en het purper | Willemijn van Dijk | ISBN 9789026341373 | € 22,99 | uitgeverij Ambo Anthos | bestel Het wit en het purper via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Lijkt me een superleuk boek, heb hem direct op m’n ereader gezet! Ben erg geïnteresseerd in de Romeinse tijd, daarvan is in Frankrijk ook nog zoveel terug te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *