Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Het is te koud om te sterven – Christian Frascella

Op een zonnige meimiddag reisden we naar het ijskoude Turijn. Christian Frascella, die in Turijn opgroeide en de stad als zijn spreekwoordelijke broekzak kent, neemt ons in zijn nieuwe boek Het is te koud om te sterven mee naar de wijk Barriera di Milano.

Dat klinkt chique, maar de wijk is allesbehalve chique. Als toerist zet je er beter geen voet aan de grond, in deze groezelige buitenwijk, ooit de thuishaven van fabrieksarbeiders, nu een smeltkroes van culturen, immigranten uit alle windstreken.

Barriera is het thuis van de veertigjarige privédetective Contrera, die kantoor houdt in een hoekje van een wasserette, vanwaar hij een schamel inkomen verdient met het schaduwen van overspelige echtgenoten.

Achter een masker van ironie verbergt hij de littekens van een mislukt leven. Hij is ontslagen bij de politie wegens corruptie en handel in drugs, heeft een ex-vrouw die hem haat en een puberdochter die hem veracht. Om het nog gecompliceerder te maken, woont hij in bij zijn zus en haar gezin; hij kan zich geen eigen thuis veroorloven.

De problemen beginnen echter pas echt als Mohamed, de Marokkaanse eigenaar van de wasserette, zijn hulp inroept voor Driss, de zoon van een vriend, die om onbekende redenen grote schulden heeft gemaakt bij een beruchte Albanese woekeraar.

Zodra het eerste lijk zich aandient weet Contrera dat hij verwikkeld is geraakt in een gevaarlijk web van intriges. Tegengewerkt door Albanese criminelen, de maffia én de politie, slaagt Contrera erin om met vallen en opstaan het raadsel op te lossen, af te rekenen met spoken uit zijn eigen verleden en, en passant, ook nog verliefd te worden.

Het is even wennen, van de voorjaarszon naar de keiharde, koude criminaliteit in Turijn, maar al na een paar hoofdstukken weet Contrera zich in je hoofd te nestelen. Met dank aan Frascella’s schrijfstijl volg je hem door de met ijs bedekte straten van de stad, voel je de kou die op alle fronten bezit van hem heeft genomen.

Maar Contrera geeft niet op. Hij blijft vooruitkijken. Wij ook, we kunnen niet wachten tot het tweede deel van de trilogie met Contrera in de hoofdrol zal verschijnen.

Het is te koud om te sterven | Christian Frascella | vertaald door Henrieke Herber & Ada Dukker | ISBN 9789492754219 | € 18,99 | uitgeverij Brooklyn | bestel Het is te koud om te sterven via deze link bij bol.com

Wil je dit boek liever in het Italiaans lezen? Bestel dan het e-book Fa troppo freddo per morire.

Meer lezen van deze auteur? Christian Frascella schreef eerder een aantal kinderboeken, waaronder De woede-uitbarsting van Beth en Zeven kleine criminelen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Patrick Mertens

    Doe heel graag mee!!!

  2. Cornelis Annemie

    Wat een mooi boek, doe heel graag mee!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *