Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Op pad met De buitenjongen van Paolo Cognetti

Vorig jaar genoten we van De acht bergen, een prachtig verstild verhaal over vriendschap waarvoor Paolo Cognetti in 2017 de Premio Strega kreeg, de prestigieuze Italiaanse literatuurprijs. Nu is er weer zo’n mooi verhaal van Cognetti’s hand, De buitenjongen, waarin hij je wederom meeneemt naar de bergen. We vertellen je er in deze blog alles over én delen een fragment.

foto Paolo Cognetti: Stephan Vanfleteren

De buitenjongen is een filosofische roman over de schoonheid van eenzaamheid, vriendschap en onze band met de natuur. Zodra je het boek openslaat, ben je ver weg van alles en iedereen. Net als de hoofdpersoon, een jonge, eenzame man, zonder je je af van alles en iedereen om optimaal te kunnen genieten van de sfeer die Cognetti oproept.

Je trekt net als de hoofdpersoon in een berghut op tweeduizend meter hoogte, om een paar maanden lang te leven zoals hij vroeger stiekem droomde: zielsalleen, omringd door wat dieren en zijn favoriete boeken. Het leven in de bergen is eenvoudig: hij hakt hout, legt een tuin aan, maakt vuur. En langzamerhand sterkt hij aan en herontdekt hij wat hij in de loop der jaren was verloren.

Cognetti verwoordt het allemaal op zijn eigen, unieke beeldende manier. Zo put de buitenjongen moed uit het holletje van een uit zijn winterslaap ontwaakte muis en zingt hij een lied van Fabrizio De André voor een bergmarmot. Of je wil of niet, Cognetti trekt je mee de bergen in, ver weg van alles en iedereen, ook al lees je zijn boek op een druk strand of in een overvolle trein. Dat maakt De buitenjongen tot de ideale vakantieliteratuur!

Namens De Bezige Bij mogen we alvast een fragment uit De buitenjongen delen. Via deze link kun je het fragment in pdf openen.

Lees meer in

De buitenjongen | Paolo Cognetti | vertaald door Yond Boeke & Patty Krone | ISBN 9789403122304 | € 18,99 | uitgeverij De Bezige Bij | bestel De buitenjongen via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

Lees ook het artikel ‘Als de natuur roept’, ons interview met Paolo Cognetti, waarin Cognetti vertelt over vriendschap, het belangrijkste thema in het boek, en over de inspiratie die de natuur hem geeft.

foto Paolo Cognetti: Loic Séron

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Proficiat met de wensite ciaotutti.nl
    Mille grazie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *