Home » Boeken: Lezen over Italië » Pizza! – recepten van de beste Napolitaanse pizzabakkers
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Pizza! – recepten van de beste Napolitaanse pizzabakkers

Napels is de bakermat van de pizza. Napolitaanse kookschoolhoudster en eetschrijfster Alba Pezone ging daarom in eigen stad op zoek naar de beste pizzabakkers. Ze wist hen hun recepten en hun pizzageheimen te ontfutselen, met een heerlijk dikke pizzabijbel als resultaat.

Alba Pezone: ‘Dit boek is een liefdesverklaring aan de pizza en aan Napoli, mijn stad. Want een goed klaargemaakte pizza zal je meer vertellen over Napels – over hoe geweldig je er kunt eten, over hoe ontstellend mooi het er is, over het creatieve karakter van de stad – dan een uitgebreid betoog.

Mijn vijf favoriete pizzabakkers uit Napels hebben me hun recepten en keukengeheimen toevertrouwd. Net als hun makers zijn de pizza’s in dit boek karaktervol, vertellen ze een verhaal. Een verhaal dat voor iedere pizza weer anders is.’

pizza-Pezone (3)In het boek vind je natuurlijk klassiekers als pizza margherita en pizza marinara, maar ook nieuwe succesrecepten worden gedeeld, zoals de pizza met peperoni en provola. Onze top drie?

pizza-Pezone (2)pizza margherita al piennolo, met kerstomaatjes, buffelmozzarella, pecorino en basilicum

pizza-Pezone (4)pizza in bianca e nero, met inktvisinkt, mozzarela, ricotta en inktvis

pizza-Pezone (1)pizza salsiccia e friarelli, met buffelworst, provola, friarelli en pecorino

Van deze laatste krijgen jullie vanmiddag het recept – zodat je thuis van de smaak van Napels kunt genieten!

Naast tal van recepten bevat deze pizzabijbel van maar liefst 360 pagina’s ook veel productuitleg en tips & trucs voor het perfecte pizzadeeg. Onmisbaar voor de Italiëliefhebber!

Pizza_omslag.indd

Pizza – recepten van de beste Napolitaanse pizzabakkers | Alba Pezone | ISBN 9789461430816 | € 24,95 | Good Cook Publishing | bestel Pizza via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *