Home » Boeken: Lezen over Italië » Boek & Meester met Sandro Veronesi
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Boek & Meester met Sandro Veronesi

Op vrijdag 28 februari is de Italiaanse schrijver Sandro Veronesi te gast bij Boek & Meester in Rotterdam, met Ernest van der Kwast. Sandro Veronesi vertelt over zijn nieuwste roman, De kolibrie, een ijzersterke en unieke roman over de hartenklop van het leven.

Sandro Veronesi (1959) schreef onder meer de romans Kalme chaos, XY en Zeldzame aarden, die wereldwijd worden gelezen en geprezen. Hij won in de loop der jaren verschillende grote prijzen, waaronder de Premio Strega, de Prix Femina Étranger en de Europese Literatuurprijs. Een aantal van zijn boeken is verfilmd.

In zijn nieuwste roman De kolibrie vertelt hij het verhaal van Marco Carrera, die eigenlijk een kolibrie is. Hij heeft een leven van verlies en pijn. Zijn verleden lijkt hem dieper en dieper in de ellende te trekken. Maar toch valt Marco niet; zijn hectische bewegingen stellen hem in staat zijn rug recht te houden in de existentiële acrobatiek van zijn bestaan.

De kolibrie is een schitterende roman over pijn en de kwellende kracht van het leven. Marco Carrera is zo levendig dat de lezer hem nooit zal kunnen vergeten. Echt een personage dat alleen uit de pen van Sandro Veronesi kan ontstaan…

Boek & Meester met Sandro Veronesi vindt plaats op vrijdagavond 28 februari 20.00 uur bij Worm (Boomgaardsstraat 71, Rotterdam). Een kaartje kost € 11,- en is te bestellen via www.boekenmeester.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *