Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bella Italia – Suzanne Vermeer

Bella Italia is de nieuwe thriller van Suzanne Vermeer. Wat een vakantieparadijs op aarde had moeten zijn, verandert in een hel als de zoon van een Nederlands echtpaar op een camping verdwijnt…

Als de zomervakantie voor de deur staat, besluiten Hans en Petra om met hun elfjarige zoon Niels te gaan kamperen aan het Gardameer in Italië. Niels maakt er snel vrienden en struint algauw de hele dag met hen over de camping. Totdat hij op een avond niet op de afgesproken tijd terug is… Hans gaat ongerust op zoek en doet een verschrikkelijke ontdekking. In de bosjes vindt hij het lichaam van een jongen. Het is niet Niels. Die zit er vlakbij en is in shock.

Omdat de vermoedelijke dader na een achtervolging verdronken is in het Gardameer, beschouwt de politie de zaak al snel als afgerond. Totdat er een paar maanden later in hetzelfde gebied weer een moord wordt gepleegd…

Een fragment:

‘Kwart over drie,’ sprak Hans vergenoegd. ‘Dat noem ik nog eens op schema.’
Tweehonderd meter nadat ze op de snelweg de afslag naar Peschiera del Garda hadden genomen, zagen ze tussen de vrijstaande huizen en bomen flarden van het Gardameer.
‘Onze camping moet vlak bij dit dorpje liggen.’

Toen ze een rotonde naderden, wees Niels naar een bord langs de kant van de weg waarop een aantal namen onder elkaar stonden.
‘Daar!’ riep hij enthousiast. ‘Regina di Garda.’
Hans sloeg af en even later remde hij af voor de ingang van de camping en draaide de verharde oprit op. Een paar honderd meter verderop stopte hij naast een jongeman in een korte broek en een wit T-shirt waarop in zwarte letters  STAFF REGINA DI GARDA stond.

Petra had haar raampje nauwelijks geopend toen hij haar al op vriendelijke wijze in het Engels met een zware Italiaanse tongval uitlegde waar ze de auto moesten parkeren en konden inchecken. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats liepen ze het kantoor binnen dat groter was dan het aanzicht van buitenaf deed vermoeden. Er waren twaalf aaneengeschakelde balies. Tien vrouwen en twee mannen, die dezelfde kleding droegen als de jongeman buiten, hielpen vakantiegangers op weg naar hun onderkomen voor de komende weken. Er stonden minstens dertig mensen voor hen, schatte Hans. Om zich heen hoorde hij Engels, Duits, Italiaans en Nederlands.

‘Komen de Rolling Stones soms naar Verona en houden ze hier voorverkoop?’ mompelde hij spottend. ‘Hadden we onze slaapzakken maar meegenomen.’
Niels keek hem met zijn grote blauwe ogen niet-begrijpend aan.
‘Ach, laat ook maar,’ reageerde Hans. Hoewel de drukte en de omvang van deze camping hem een beetje benauwden, vond hij het ook een goed teken dat die zo populair was.

De baliemedewerkers verstonden hun vak. Ze bleven vriendelijk en werkten snel. Binnen een halfuur stonden ze voor een jongedame van rond de twintig die volgens de badge op haar shirt Jennifer heette en naast Duits ook Italiaans en Engels sprak. Petra gaf haar de voucher en niet veel later waren ze ingecheckt.

‘Uw mobile home ligt aan de Bardolino nummer 27. U kunt de auto op de plek zelf parkeren.’ Met haar nagel tikte ze op een plattegrond die voor haar lag. Ze gaf hem samen met de sleutel en drie blauwe polsbandjes aan Petra en wenste hen een prettige vakantie.

Toen ze weer in de auto zaten zei Hans: ‘Zonder plattegrond zou je je hier helemaal gek zoeken.’ Hij gaf de kaart aan Petra en wees de plek aan waar hun stacaravan stond. Ze reden de parkeerplaats af en het park binnen.
‘Dit is de Corso Copenhagen,’ zei Petra terwijl ze afwisselend naar de plattegrond en de omgeving keek. ‘Op dit stuk staan alleen tenten.’ Ze knikte. ‘Rechtdoor blijven rijden tot de kruising met de Viale Bruxelles. Dan rechtsaf en de derde straat links is de Bardolino…

Het lijkt inderdaad wel een stad, maar dan heel geordend. Het is alsof ze er een liniaal langs hebben gelegd, geen bocht of weggetje zonder naam te bekennen.’ Hans sloeg op de kruising rechts af. ‘Als iemand ooit beweert dat Italianen chaoten zijn, sla ik hem persoonlijk met deze plattegrond om zijn oren.’

Petra grijnsde. Zijn enthousiasme beviel haar. Ondanks zijn goede bedoelingen vooraf, had ze toch haar twijfels gehad over zijn reactie als ze eenmaal op deze camping waren aangekomen. Gelukkig bleken de foto’s op internet een waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijkheid. Dit park kon je niet vergelijken met de campings die zij en Hans in hun kinderjaren hadden bezocht. Ze hoopte dat ze niet te vroeg had gejuicht.

‘Bardolino,’ las Hans van een straatnaambordje. ‘Hier is het, op naar nummer 27.’ Stapvoets reed hij verder en stopte bij de derde caravan aan zijn linkerhand. Ze stapten uit en Petra opende de deur van hun vakantiewoning. Na een snelle inspectie van het zitgedeelte, het toilet en de douches, legde Hans zijn hand op de schouder van Niels en trok een tevreden gezicht.
‘Dat ziet er keurig uit, nietwaar? Hier hebben we meer ruimte en luxe dan in een tent en het is knusser dan een bungalow of hotelkamer.’ Petra wist niet of hij het meende, maar zelf was ze aangenaam verrast.

Hans en Niels liepen naar de auto en pakten er twee koffers uit. ‘Waar wil je dat we ze neerzetten, schat?’ Petra knikte naar de ingang van hun slaapvertrek. ‘Leg ze maar op het bed neer. Dan kan ik ze zo op mijn gemak uitpakken.’

Niels keek haar met smekende ogen aan. ‘Mag ik mijn zwembroek al pakken, mam? Ik heb ’t zo warm en wil graag naar het zwembad.’ Ze streek met haar hand door zijn blonde haren. ‘Dat moet je aan papa vragen, want hij moet met je mee en ik weet niet of hij daar nu al zin in heeft.’

Hans knikte gemoedelijk. ‘Ik vind het prima, maar… moet ik je niet eerst even helpen met het uitpakken van die koffers?’ Petra schudde haar hoofd en ritste beide koffers open. Even later hield ze triomfantelijk twee zwembroeken omhoog. ‘Aantrekken en wegwezen,’ sprak ze quasi-streng. ‘Yes!’ Niels begon zich meteen om te kleden.

Het blijft echter niet zo gezellig, maar dat hadden jullie ook vast verwacht tijdens de Maand van het Spannende Boek… Wie de spanning nu al te veel is geworden, bestel Bella Italia snel en geniet van een spannende zomerthriller in Italiaanse sferen!

Bella Italia | Suzanne Vermeer | ISBN 9789022999875 | A.W. Bruna Uitgevers | bestel Bella Italia via deze link bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-book en als luisterboek)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *