Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Delicious amarettotaart

Lianne, de vrouw van gastblogger Paul, is dol op bakken. De ideale proefpersoon dus voor hét (nieuwe) bakboek van delicious, zo vond Saskia. Uiteraard moest Lianne in ruil daarvoor wél iets Italiaans uit het boek bakken en er een blog over schrijven. Dat deed Lianne maar al te graag, zodat jullie vandaag allemaal kunnen meegenieten van een delicious recept.

Lianne: ‘Natuurlijk voldeed ik graag aan Saskia’s verzoek. In het boek staan maar liefst 132 bakgerechten, van macaron tot appeltaart, waarvan enkele Italiaanse lekkernijen. Mijn keuze is gevallen op de amarettotaart, lekker smaakvol en uitnodigend vanaf de foto in het boek. Is het geen plaatje? Ze smaakt in elk geval zoals ze er uitziet, goddelijk!

amarettotaart2

Ondanks het feit dat ik nog nooit een amarettotaart had gemaakt, is het resultaat desondanks goed gelukt dankzij de duidelijke aanwijzingen in het recept. Bovendien is de taart heerlijk zacht van smaak en makkelijk te bereiden.

delicious, hét bakboek is een verzameling van het beste uit zes jaar delicious en staat vol met mooi en onweerstaanbaar gebak, van (plaat)cake tot knapperige koekjes, van feestelijke taart tot (zoet) brood, van geurige wereldtoetjes tot 18 basisrecepten, van lemoncurd tot vanilleroomijs. Zoveel heerlijks… je zou alle recepten wel willen proberen!

Maar voor we ons verliezen in al die recepten, het gaat om het pronkstuk uit het boek, de amarettotaart!

Voor 10 personen heb je nodig: 300 gram fijngemalen amaretti (brosse Italiaanse amandelkoekjes) | 120 gram boter, gesmolten | 250 gram melk | 200 gram witte marshmallows | 1 eetlepel oploskoffie | 2 eetlepels amaretto (amandellikeur) | 500 ml slagroom | 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel, voor de garnering | gesmolten pure chocolade, voor op de bodem en als garnering

Ook nodig: een ingevette taartvorm van 36 x 12 cm met uitneembare bodem of een springvorm van 24 cm doorsnee, ingevet

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de koekkruimels met de boter en druk het gelijkmatig in de vorm. Maak de wand niet hoger dan 2,5 cm. Bak de taartbodem in 5 tot 7 minuten goudbruin en laat afkoelen. Giet een laagje gesmolten chocolade over de gehele bodem om verzadiging te voorkomen en laat dit hard worden.

Verwarm in een pan op laag vuur de melk met de marshmallows en roer tot de marshmallows gesmolten zijn. Voeg de oploskoffie en likeur toe en roer het mengsel glad. Laat helemaal afkoelen.

Klop 150 ml van de slagroom tot stijve pieken en spatel de room door het geheel afgekoelde marshmallowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast in 2 uur opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf en schep nonchalant op de taart. Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel over de taart en sprenkel de gesmolten chocolade erover. Da leccarsi i baffi!’

amarettotaart1

Alle andere recepten om je vingers bij af te likken (grappig eigenlijk, dat wij onze vingers aflikken en de Italianen hun snor…) vind je in:

delicious-bakboek

delicious – hét bakboek
van macaron tot appeltaart. 132 x verleidelijk zoet uit 6 jaar delicious

ISBN 9789059564732
€ 17,95
Fontaine Uitgevers

Bestel delicious – hét bakboek via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Deze taart ga ik zeker bakken! Ziet er erg lekker uit 🙂

  2. Saskia Bakker

    Al meerdere keren deze taart gemaakt en hij is heerlijk! Is op verjaardagen altijd het snelste op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *