Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pakkende koffers

koffers

Afgelopen tijd hebben we heel wat keren onze koffers in – en uitgepakt. Zo vaak dat we nog niet eens van alle belevenissen op alle verschillende bestemmingen verslag hebben kunnen doen. Vandaar dat we dat komende weken een beetje gaan inhalen, want wat we allemaal gedaan, gezien en geproefd hebben is te mooi, te bijzonder en te lekker om niet met jullie te delen.

De komende dagen nemen we jullie alvast even mee naar Zuid-Tirol, voor de eerste blogs over de perstrip die Saskia vorige week maakte. Daarna komt Puglia aan bod, naar aanleiding van het nieuwe boek van Willemijn, gevolgd door Willemijns belevenissen in Piemonte en Liguria. In juli staan we dan nog uitgebreid stil bij alle andere belevenissen in Zuid-Tirol en nieuwe avonturen vanuit Toscane, waar Saskia de komende twee weken op pad is – met een koffer vol lekkers, souvenirs en bijzondere verhalen.

In haar bagage bevindt zich ook een aantal schitterende spreuken over reizen, gezien en gelezen in het unieke Touriseum in Merano. Over het museum zelf, dat helemaal gewijd is aan het toerisme, vertellen we later meer – vandaag openen we eerst wat bijzondere koffers uit het museum, met pakkende spreuken over reizen:

koffer1

koffer2

koffer3

koffer4

Overal in het museum zijn deze spreuken te vinden, van de muren op het toilet tot de tasjes in de museumwinkel. Vooral die laatste bevatten nog een paar uitspraken die we jullie niet willen onthouden:

You cannot travel on the path
before you have become the path itself.
– Gautama Buddha

Viaggare non è veramente piacevole,
si va incontro all’ignoto e l’ignoto è
qualche volta sgradevole e sempre
traumatico; però fa bene.
– Alberto Moravia

Urlaubsgepäck – gebündelte Illusionen.
– Hans-Horst Skupy

La vita è un libro, del quale non ha letto che una pagina sola chi non ha visto che il suo paese natio.
– Filippo Pananti

All things considered there are only two kinds of men
in the world – those that stay at home and those that do not.
– Rudyard Kipling

Morgen pakken we zoals beloofd onze koffers voor een bezoek aan dit museum dat je spontaan reiskriebels bezorgt. Tot dan!

koffer5

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *