Home » Reizen door Italië » Piemonte » Win een heerlijk Proef Piemonte-pakket of een kleurrijke reisgids!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Win een heerlijk Proef Piemonte-pakket of een kleurrijke reisgids!

In 2014 verhuisden Michael en Fijtje Lothmann met hun twee jongste kinderen naar Nizza Monferrato, een dorpje in het hart van Piemonte. Ze toverden er een oud landgoed om tot Tenuta Il Castelletto, een vakantieplek met luxe lodgetenten en appartementen.

De afgelopen jaren hebben ze hun nieuwe thuis goed leren kennen en zijn ze echte ambassadeurs van deze prachtige regio geworden. Waar kun je lekker eten, waar vind je goede wijnhuizen, waar zijn de ‘geheime’ plekjes? Waar kun je fijn zwemmen, wat kun je met kinderen doen of wat mag je niet missen tijdens een dagje Turijn?

Al deze tips delen Michael en Fijtje niet alleen met hun gasten, maar dankzij de reisgids Proef Piemonte ook met ieder ander die al het moois én lekkers van Piemonte wil ontdekken.

Proef Piemonte – de reisgids
Michael: ‘Proef Piemonte is een persoonlijke reisgids. We beschrijven de plekken waar wij en onze gasten graag komen. Vaak zijn het plekjes die nog niet zo bekend zijn en die je dus ook niet zo snel zelf vindt. Ons boek gaat vooral over ‘lekker’ en ‘mooi’ en niet zo zeer over geschiedenisfeiten.

Centraal staan de streken de Langhe en de Monferrato, met onder meer de plaatsen Alba, Asti, Nizza Monferrato en Acqui Terme en de omgeving rondom deze stadjes.

Veel bezoekers van Piemonte gaan vaak ook een dagje naar Turijn, de hoofdstad van Piemonte. Ook voor deze bestemming verzamelden we onze favoriete tips, van bijzondere bezienswaardigheden tot adressen voor een culinaire pitstop.’

De reisgids Proef Piemonte kost € 22,50 is via deze link direct bij Michael en Fijtje te bestellen.

Proef Piemonte – de webshop vol Piemonte producten
Piemonte staat bekend om Slow Food. In Italië weten ze het: dit is een echte regio waar eten en drinken op nummer één staan. Piemonte is echt een paradijs voor fijnproevers, met dank aan het grote aanbod delicatessen (van de bekende truffel tot chocolade) en de bijzonder mooie wijnen die er worden gemaakt, van Barbera en Barolo tot Moscato d’Asti.

Vandaar dat Michael en Fijtje niet alleen tips willen delen voor wie in Piemonte vakantie viert, maar ook wilden zorgen dat je thuis van Piemonte kunt genieten, het hele jaar door. Daarom openden ze de webshop Proef Piemonte, vol met heerlijke producten van kleine familiebedrijfjes in Piemonte.

Michael: ‘In de webshop van Proef Piemonte vind je fijne wijnen van kleine producenten uit Piemonte. Ook tref je onze eigen Castelletto-delicatessen aan, zoals pastasauzen en de crèmes, die speciaal voor ons worden gemaakt.

Wij werken voornamelijk met kleine maar professionele bedrijven die op maximaal een halfuurtje rijden van Tenuta il Castelletto liggen. Het mooie aan onze producten is dat deze allemaal uitgebreid zijn voorgeproefd door ons én onze gasten, dus je weet zeker dat je iets heel lekkers op je bord of in je glas krijgt, dat je bovendien meteen even doet wegdromen naar lange Italiaanse lunches of zwoele zomeravonden.’

Een van onze favorieten is de Barbera Superiore van wijnmaker Guido Berta, die één jaar rijpt in eikenhouten vaten van 225 liter. Guido gebruikt vaten van diverse jaargangen waardoor de vanillesmaak heel subtiel is. De wijn zorgt voor een explosie van rood fruit en past heel goed bij rood vlees of een stevige pasta.

Win een Proef Piemonte-pakket of -reisgids!
Namens Proef Piemonte mogen we trakteren op een heerlijk Piemonte-pakket (bestaande uit een fles van bovengenoemde Barbera Superiore, een fles Chardonnay uit de wijnkelder van Guido Berta én een aantal regionale delicatessen, t.w.v. ca. € 60,-) én op twee keer de reisgids Proef Piemonte.

Kans maken? Vul dan voor 15 juli 2020 onderstaand mail&winformulier in o.v.v. Proef Piemonte (bij Wat wil je winnen?). Vermeld in het berichtveld of je het Piemonte-pakket of de reisgids wil winnen. De winnaars krijgen na afloop van de actie persoonlijk bericht.

Je voornaam (verplicht)

Je achternaam (verplicht)

Je email (verplicht)

Wat wil je winnen?

Je bericht

Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)
captcha

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

5 reacties

 1. Will Langenberg

  Ik heb meegedaan voor het Piemonte pakket.

 2. Ik heb graag meegedaan voor dit mooie Piemonte-pakket.

 3. Ik heb meegedaan om de nieuwe reisgids te winnen.
  Zo kan ik in het najaar weer een nieuw stukje van “la bella Italia” ontdekken.

 4. Lijkt me heerlijk! 🙂

 5. Cornelis Annemie

  Doe heel graag mee voor het Piemonte-pakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *