Download gratis de Ciao tutti app!

Roma in Campagna – verborgen paradijs in de Sabijnse heuvels

De keizers van het oude Rome verbleven het liefst buiten de stad: omgeven door de rust en schoonheid van het Italiaanse platteland, maar met het bruisende stadsleven binnen handbereik. Omdat de Romeinse campagna een populair toevluchtsoord was voor de heersers van Rome, lieten ze er graag hun vakantievilla’s bouwen, te midden van adembenemende natuur. Wij vonden het hoog tijd om eens in de voetsporen van die Romeinse keizers te treden, en vonden op drie kwartier rijden van Rome een verborgen paradijsje om die droom in vervulling te doen gaan…

Casale-Il-Cacciatore-2

Tiziana, gastvrouw in het paradijs dat Roma in Campagna heet, zorgt voor een vorstelijke ontvangst. Vanaf het moment van aankomst bij de charmante casale droom je weg bij het omringende Sabijnse heuvellandschap, dat is bezaaid met kastelen en pittoreske dorpjes. In de tuin krijg je meteen al zin om je schoenen uit te trekken en het zonovergoten gras onder je voeten te voelen. Vogeltjes tjirpen, fruitbomen en bloemen geuren, olijfbomen schitteren in de zon en even moet je jezelf in de armen knijpen: ligt dit heerlijke plekje écht zo dicht bij Rome?

Casale-Il-Cacciatore-3Casale-Il-Cacciatore-0

Een rondleiding door Casale Il Cacciatore is genoeg om je er meteen thuis te doen voelen. De warme, knusse sfeer in het huis straalt van de terracotta vloeren, de kastanjehouten balkenplafonds en de charmante inrichting af. Af en toe voel je een heerlijk briesje op je wangen, dat samen met de zon vanuit de openstaande ramen vrolijk binnendringt.

Casale-Il-Cacciatore-collage

Zodra je de uitnodigende stoelen op het terras ziet, waan je jezelf aan je eerste geurige espresso in de ochtendzon. Alles is zo onweerstaanbaar lieflijk en landelijk – je droomvakantie is hier vanaf de eerste stap die je over de drempel zet begonnen. Als Tiziana enthousiast vertelt over de bijzondere San Mauro-olijfolie, die wordt gemaakt van de olijven van het land dat ons omringt, kunnen we niet wachten om letterlijk te proeven van deze prachtige omgeving.

Casale-Il-Cacciatore-4

Hoewel de verleidingen van de Eeuwige Stad, op zo’n drie kwartier rijden verderop, lokken, is het vooruitzicht van een verfrissende duik in het beschutte zwembad nóg aantrekkelijker. De zon op je wangen, de warme cotto-tegels onder je voeten, afkoelen in het water en dan lekker bijkomen onder de parasol. Even ben je Rome – en eigenlijk alles wat op de planning stond – helemaal vergeten.

Casale-Il-Cacciatore-1

De magie van de Sabijnse heuvels
Casale Il Cacciatore ligt midden in het heuvelrijke Sabina, het gebied dat is vernoemd naar de oudste bewoners ervan, de Sabijnen. Volgens een oude legende waren de eerste vrouwen van Rome allemaal afkomstig uit Sabina: de Romeinen zouden Sabijnse vrouwen hebben ontvoerd tijdens de beroemd geworden Sabijnse maagdenroof, om hun nieuwe stad te bevolken.

Roma-in-Campagna-Casperia

Zo vlak bij het drukke Rome is het Sabijnse heuvellandschap nog altijd heerlijk rustig, rijk aan cultureel en historisch erfgoed maar nog niet ontdekt door toeristen. Op veel van de heuveltoppen prijken oude kastelen en middeleeuwse dorpjes met sprekende namen als Roccantica, Collevecchio en Casperia. In het bijzonder kijken we uit naar een bezoek aan de Abazzia di Farfa, een juweeltje van een abdij omgeven door cipressen. Het hele gebied is sowieso rijk aan prachtige oude kloosters en kerken – Franciscaanse heiligdommen zijn er zelfs zoveel dat Sabina ook wel het ‘tweede thuis van Franciscus’ wordt genoemd.

Klooster-Sabina-Collage

Hoewel we al snel gegrepen worden door de magie van deze eeuwenoude Sabijnse heuvels, staat eerst een bezoek aan Rome op het programma. Een dag slenteren door de Eeuwige Stad is een van onze favoriete bezigheden, waarbij we steevast eerst het Pantheon bezoeken om het gevoel van ‘thuiskomen’ in Rome te ervaren. Anders dan andere keren kijken we nu echter ook uit naar het moment dat we de stad achter ons laten, om ons heerlijk terug te trekken in onze vakantievilla in het groen.

Eenmaal terug bij Casale Il Cacciatore is er niets heerlijker dan in de avondschemer nog wat baantjes te zwemmen en dan, met een glas wijn in de hand, langzaam de zon te zien wegzakken. Terwijl het avondconcert van de krekels op gang komt, denken we nog even terug aan die oude Romeinse keizers, die zo graag hun villa’s buiten Rome lieten bouwen. Tweeduizend jaar later vind je in de Sabijnse heuvels nog altijd wat zij zochten: een verborgen paradijs.

Roma in Campagna: Casale Il Cacciatore & Casale La Batavia
Zelf eropuit trekken in het onontdekte Sabina en genieten van de onweerstaanbare combinatie van landelijke rust en de Eeuwige Stad? Casale Il Cacciatore is geschikt voor maximaal drie tot vier personen en per week te huur via Roma in Campagna. Neem meteen een kijkje op de website voor een uitgebreide beschrijving van de casale en de actuele beschikbaarheid.

Casale-La-Batavia-collage

Voor wat grotere families biedt Roma in Campagna even verderop het luxe vakantiehuis Casale La Batavia. Met drie slaapkamers op de bovenverdieping en een grote woonkeuken en een woonkamer met openslaande deuren naar een fijn terras is Casale La Batavia heerlijk ruim en geschikt voor zes personen. Natuurlijk geniet je ook hier van de luxe van een privézwembad.

Roma-in-Campagna-Porteveccio

Zowel Casale Il Cacciatore als Casale La Batavia ligt in de Sabijnse heuvels, op 45 minuten ten noordoosten van Rome en circa 1575 kilometer van Utrecht. Kijk op de website van Roma in Campagna voor prijzen, beschikbaarheid, faciliteiten, informatie over de omgeving en meer foto’s. Direct reserveren? Neem dan contact op met de Nederlandse eigenaren Anton Uitermark en Alie Doorten, via 0031-(0)235328546 of 0031-(0)654351855 of per e-mail via info@roma-in-campagna.nl.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *