Home » Reizen door Italië » Milora – op vakantie naar Italië met je hond
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Milora – op vakantie naar Italië met je hond

Michiel en Vera Schwarte organiseren met Milora reizen naar Italië, speciaal voor mensen met een hond. In deze gastblog laten ze jullie graag meegenieten van de avonturen die ze samen met hun honden Fleur en Storm in Italië beleven, met dit keer hun allereerste reis.

Vera: ‘Het is zover, onze eerste Milora-reis gaat beginnen. Iedereen die wel eens een aflevering van Ik Vertrek heeft gezien, kent de scène waarbij de eerste gasten er bijna aan komen. De verbouwstress loopt op tot ongekend niveau en op het laatste moment moeten er nog steeds een paar plinten geplakt en randjes gekit worden. Aiuto!

Gelukkig is het verbouwingsleed ons bespaard gebleven, maar oh oh wat is dit spannend! Omdat wij qua locatie gebruik mogen maken van Agriturismo Verdita ervaren we geen stress over de perfecte locatie, een grote verbouwing of het op tijd schoonmaken en inrichten. Maar als we wakker worden, hebben we wel lichte buikpijn. Hoe zal deze dag gaan verlopen? Hoe is de eerste kennismaking? En wat vinden de eerste gasten van Milora? Zullen ze net zo tevreden zijn als onze twee honden?

Kijkcijferhit
De gasten kunnen vanaf drie uur ‘s middags inchecken, dus we hebben nog even de tijd. We ruimen ons appartement een beetje op en ik moet af en toe even rustig gaan zitten om de stress te verminderen. Als hier camera’s bij waren geweest, had dit een hilarische aflevering kunnen worden.

Op een gegeven moment zeg ik tegen Michiel: ‘Ik heb echt een zenuwinzinking, kunnen we niet naar huis gaan?’ Michiel antwoordt zeer laconiek: ‘Komt goed schatje!’ Een echte kijkcijferhit dus, alleen de tranen ontbreken nog.

De eerste gasten
Ciao, buongiorno! Wanneer de eerste gasten arriveren, zakt de spanning gelukkig meteen weg. Nadat we hen de appartementen hebben laten zien en zij zich hebben geïnstalleerd, houden we een gezamenlijke borrel. Het uitzicht vanuit de tuin is natuurlijk gespreksonderwerp nummer één. Wat is het hier toch bellissimo!

Buiten de dagelijkse wandelingen rondom Verdita ondernemen we allerlei leuke activiteiten. Zondag rijden we via een prachtige route naar de rivier van Acqui Terme, waar we de honden heerlijk laten zwemmen, midden in de Italiaanse natuur. De honden vermaken zich ook volop en proberen een visje te vangen. De bikkels onder ons gaan zelf ook het water in. Brrr, freddino is het wel!

Truffels zoeken
Tijdens een bezoek aan Piemonte in de herfst mag een speurtocht naar tartufi niet ontbreken. Ieder dorpje heeft zo zijn eigen truffeljagers, maar weinigen zijn zo gepassioneerd als Roberto!

Onder zijn leiding gaan we samen met onze honden achter hem en zijn truffelhonden aan. Het instinct en de drive die deze honden hebben, is werkelijk prachtig. Dat Roberto’s ogen glunderen als hij over zijn vondsten praat, maakt het af.

Helaas is het dit jaar zo droog dat er nog bijna geen tartufi zijn gevonden maar Roberto, zijn passie en zijn uitgebreide uitleg maken voor ons veel goed.

Pizzaparty
Als gezamenlijke afsluiting gaan we naar een zeer bijzondere pizzeria. De gastheer, Mario, heeft echt karakter. Hij heeft altijd zijn zonnebril op, ook als het donker is. Maar nog typerender is misschien wel het pakje sigaretten dat altijd onder zijn strakke shirt op zijn schouder rust.

Mario is de vriendelijkheid zelve, met een hartelijk woord voor iedereen. We gaan aan een lange tafel zitten, waaraan gaandeweg de avond meer mensen aanschuiven.

Op het menu: een reeks pizza’s. Na iedere pizza, die je deelt met je tafelgenoten volgt automatisch een nieuwe, telkens met ander beleg. Na een aantal pizza’s melden we dat we onze laatste ronde willen; een pizza Nutella.

Met een heerlijk glaasje limoncello sluiten we de eerste Milora-week met onze gasten af. Waarom was ik voor aanvang nu zo gespannen geweest? Het was één groot feest!

Nadat onze gasten de dag erna zijn vertrokken, komt ook voor ons een einde aan deze eerste Milora week. Ook wij hebben genoten, en we blikken dan nu ook al avanti. Als jullie dit lezen, zitten we in de Dolomieten om de volgende reis te organiseren. Voorlopig  nog op een bestaande locatie, maar wie weet kunnen we over een paar jaar echt mee doen aan Ik Vertrek…’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *