Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

La Terrazza in Torbole – schuif aan voor een voortreffelijk vismenu

Vandaag nemen we jullie mee op een waanzinnige reis langs al het lekkers dat het Gardameer te bieden heeft. Elena streek neer bij La Terrazza in Torbole voor een zeer uitgebreide proeverij van zoetwatervis. Dit restaurant biedt een mooi uitzicht op het Gardameer, het perfecte decor voor deze lunch.

La Terrazza is al vijfentwintig jaar specialist in vis uit het Gardameer. Boterzachte filets, gegrilde en gebakken vis, gemarineerde, ingelegde, gefrituurde en rauwe vis: alle bereidingen passeren hier de revue. Buon appetito!

Benvenuto della cucina
Insalatina di farro con olive taggiasche ed arancia – salade van farro (een soort spelt) met Taggiasche-olijven en sinaasappel

Antipasti freddi
Carpaccio di lavarello con pomodorini freschi e basilico, polpettine di cavedano – carpaccio van grote marene (een zalmachtige) met verse tomaat en basilicum en een visballetje van kopvoorn

Salmerino marinato, peperoncino con alici e caperi – gemarineerde riddervis met een pepertje gevuld met ansjovis en kappertjes

Trota affumicata in casa con cicorietta e pomodorini – huisgerookte forel met witlof en cherrytomaatjes

Antipasti caldi
Filetto di pesce persico reale tiepido sulla misticanza con tartufo di Monte Baldo – filet van baars op een salade met truffel van de Monte Baldo

Sardene alle Benacense (alla mediterranea) – sardines op z’n mediterraans (Benacense refereert naar de Via Benaco waaraan La Terrazza gelegen is)

Sisam – aole con cipolla marinata – ingelegde vis uit het Gardameer met gemarineerde ui

Primi piatti
Bigoi alla torbolana con aole salate – bigoli (holle pasta) met gezouten vis

Tagliolini fatti in casa al pesce persico reale e verdure – huisgemaakte tagliolini met baars en groenten

Misto pesce lago
Trota alla griglia, filetto salmerino grillia, filetto pesce persico reale, arrosto tinca, luccio alla torbolana e cavedano torbolana – gegrilde forel, gegrilde riddervis, baarsfilet, gebraden zeelt, snoek en kopvoorn

Dolce
Tortino caldo pere e ciocolato con gelato alle nociole delle langhe – warm taartje van peer en chocolade met ijs van hazelnoten uit de Langhe

… e caffè!

Ook genieten van zo’n voortreffelijk vismenu? Je vindt La Terrazza aan de Via Benaco 24 in Torbole. Het is open voor zowel lunch als diner.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *