Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Hoe vind je het goedkoopste vliegticket?

Benieuwd naar hoe je geld kunt besparen bij het boeken van je vlucht? In deze blog delen we een aantal tips en tricks voor het boeken van een goedkope vliegvakantie.

De timing van je vlucht
Allereerst kan het veel verschil maken op welke dag je wil vertrekken. In het weekend is een vlucht meestal duurder dan doordeweeks, maar maandag en vrijdag zijn vaak ook weer duurder dan dinsdag, woensdag en donderdag.

Datzelfde geldt voor de timing van het maken van je boeking. Als je in het weekend achter je computer kruipt om een vlucht te boeken, ben je meestal duurder uit dan als je dit op bijvoorbeeld een dinsdagochtend doet.

Nóg een timing die je in de gaten moet houden, is wanneer je je vlucht boekt. Wacht niet te lang met het boeken van tickets, maar wees ook weer niet té vroeg. Volgens Prijsvrij krijg je bij gemiddeld 54 dagen voor vertrek het beste (lees: goedkoopste) resultaat.

Ook de vertrektijd van je vlucht kan invloed hebben op de prijs van het ticket. Als je flexibel bent qua vertrekdag en –tijd heb je dus meer kans om te kunnen besparen op je vlucht.

Het vliegveld van je keuze
Maar ook het vliegveld van je keuze kan de prijs beïnvloeden. Zo is het over het algemeen duurder om vanaf Schiphol te vliegen dan vanaf Eindhoven Airport, Rotterdam/Den Haag Airport of Maastricht/Aachen Airport.

Hetzelfde geldt voor je bestemming: als je naar Rome gaat, is landen op Fiumicino vaak duurder dan een vlucht naar Ciampino. Voor aankomst op het vliegveld van Venetië zelf betaal je over het algemeen meer dan voor een vlucht naar Treviso, vanwaar je makkelijk met de bus naar Venetië kunt reizen. Je bent soms misschien iets langer onderweg, maar het kan je zomaar een paar tientjes schelen (en soms zelfs heel veel meer!).

Het kan bovendien ook schelen als je voor vertrek en aankomst twee verschillende vliegvelden kiest. Vlieg bijvoorbeeld van Amsterdam naar Pisa, maak een mooie rondreis door Toscane, Umbrië en Lazio en vlieg dan van Rome terug naar Rotterdam.

E-mail alerts & speciale aanbiedingen
De prijzen van vliegtickets kunnen flink fluctueren. Schrijf je daarom in voor e-mail alerts van verschillende vliegtuigmaatschappijen én van overkoepelende aanbieders die voor elke bestemming de goedkoopste vluchten op een rijtje zetten, zoals CheapTickets of Skyscanner. Zo ben je ook als een van de eersten op de hoogte van speciale aanbiedingen.

Alle tips in een handige infographic
In onderstaande infographic van Prijsvrij vind je alle tips voor het boeken van een goedkope vliegvakantie handig op een rijtje:

Buon viaggio!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *