Home » Nieuws uit Italië » Maria in het zonnetje – de mooiste altaartjes in Italië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Maria in het zonnetje – de mooiste altaartjes in Italië

Alle Italianen kijken reikhalzend uit naar 15 augustus. Dan viert men in Italië namelijk Ferragosto, een van oorsprong heidens oogstfeest maar ook de katholieke feestdag ter ere van Maria ten Hemelopneming. Het is een van de belangrijkste feestdagen in Italië – ook omdat dit vaak de aftrap is voor twee weken vakantie.

Ter ere van dit zomerse Maria-feest, dat vaak gevierd wordt met een gezellig samenzijn met familie en vrienden (met zoals het de Italianen betaamt de lekkerste hapjes en drankjes), zetten we vandaag Maria in het zonnetje, met vijftien schitterende straataltaartjes die we tijdens onze reizen door Italië zijn tegengekomen.

Maria-altaar-Italie (1) Maria-altaar-Italie (2) Maria-altaar-Italie (3) Maria-altaar-Italie (4) Maria-altaar-Italie (5) Maria-altaar-Italie (6)Maria-altaar-Italie (7a) Maria-altaar-Italie (6b) Maria-altaar-Italie (7b) Maria-altaar-Italie (8) Maria-altaar-Italie (10) Maria-altaar-Italie (10a) Maria-altaar-Italie (11) Maria-altaar-Italie (13) Maria-altaar-Italie (15)

Buon Ferragosto per tutti!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Een reactie

  1. bellissimo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *