Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Buona Pasqua!

Terwijl de kinderen in Nederland vanochtend op zoek gaan naar verstopte paaseieren (al dan niet van chocolade), hoeven hun Italiaanse leeftijdgenootjes niet zoveel moeite te doen. De paaseieren zijn in Italië namelijk zo enorm dat je ze niet over het hoofd kunt zien – verstoppen heeft dus geen enkele zin. De eieren worden bovendien verpakt in felgekleurd cellofaan en versierd met bloemen, paashazen, kuikentjes of met de meest populaire stripfiguren.

Vorige week vergaapte ik me aan een enorme verzameling eieren: de Aristocats, de hele familie Barbapapa, Mickey en Minnie Mouse… Allemaal hebben ze hun eigen paaseieren. Ook de grote Italiaanse voetbalclubs lieten zich niet onbetuigd: eieren in alle soorten en maten, met als extraatje een voetbal, sjaal, petje of mascotte in de clubkleuren.

Ik besloot me onmiddellijk aan te melden als supporter van deze traditie – en dus van alle Italiaans voetbalclubs –, maar helaas mocht ik toch maar één enorm ei meenemen als handbagage (en dat is na een week vol heimwee natuurlijk al helemaal op). Laten we hopen dat de paashaas de weg naar Italië heeft weten te vinden en ik straks een groot gekleurd ei in mijn daktuintje aantref. Buona Pasqua!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *