Home » Nieuws uit Italië » Auguri! Zeven kaarsjes voor Ciao tutti!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Auguri! Zeven kaarsjes voor Ciao tutti!

ciao-tutti-zeven-jaar-italie-blog

Ciao tutti! Het is feest vandaag! Precies zeven jaar geleden publiceerde Saskia haar eerste blog op Ciao tutti, vanuit Rome. Inmiddels zijn we ontelbaar veel bezoekjes aan Italië verder en staan er meer dan vierduizend (!) artikelen online, van authentieke dorpjes tot zonnige stranden, van kleurrijke haventjes tot fijne restaurantjes, van recepten om van te watertanden tot (kook)boeken, films en muziek die Italië heerlijk in huis te halen.

Nog altijd brengt Saskia jullie dagelijks een stukje Italië; ze sloeg sinds die eerste dag van februari in 2010 nog nooit één dag over. Dat betekent 2555 dagen onafgebroken Italië-inspiratie! Een indrukwekkend getal, waar we vanavond met de hele Ciao tutti-crew op toosten.

ciao-tutti-7-jaar-banner

Saskia: ‘Hoewel ik nog altijd de meeste artikelen zelf schrijf en nog heerlijk vaak zelf op reis ben, zijn er eigenlijk teveel mooie plekken in de laars om in één mensenleven te kunnen bezoeken. Vandaar dat ook andere Italiëliefhebbers voor Ciao tutti op pad gaan: schrijvers en fotografen, Romeliefhebbers of sportievelingen van wie het hart vooral in de bergen sneller gaat kloppen.

Dat levert ook voor mij weer nieuwe inspiratie op. Soms geniet ik nog meer van de berichtjes en foto’s die ik van mijn collega’s krijg opgestuurd als ze in Italië op reis zijn, dan van mijn eigen ervaringen. Het is zo heerlijk om door andere ogen opnieuw verliefd op Italië te worden en die gedeelde passie weer te voelen oplaaien…

tricolore-hartjes-italie-ciao-tutti

Ik wil hier dan ook alle leden van het fijne Ciao tutti-team bedanken, voor hun verhalen, foto’s en tips maar vooral vanwege hun nimmer aflatende passie en enthousiasme. Zonder jullie, Willemijn, Elena, Felice, Mariska, Nadine, Djoni, Paul, An, Jesper, Fabian, Carola, Merle, Rosalie, Manuela en Manon, zouden die 2555 dagen een stuk minder leuk, gezellig en inspirerend zijn geweest. Zonder jullie had ik niet zo veel plezier gehad in het ontdekken van Italië én in het delen van deze ontdekkingen.

Ook zorgt een aantal gastbloggers voor unieke verhalen vanuit hun woonplaats in Italië, van Brindisi tot Piemonte. Vandaag een welgemeende grazie mille a Carlijn, Christel, Rik, Marie-José & Coen, Nine, Jeannette, Berty & Martijn, Rolf & Inge en Joost. Ik geniet elke keer weer als een van jullie verhalen in mijn mailbox opduikt en ik de lezers van Ciao tutti een kijkje kan geven in jullie wereld.

Dank ook aan iedereen die mij en mijn collega’s in Italië mee op pad namen, ons tips gaven, ons naar de mooiste uitzichtpunten reden en de beste restaurantjes tipten. Dank aan iedereen die de deur van zijn of haar bed & breakfast, appartement, kamer of huis voor ons openstelden, met die Italiaanse gastvrijheid die we zo zijn gaan waarderen. Dank aan alle koks die ons de lekkerste gerechten hebben voorgeschoteld en aan de barista’s die duizenden kopjes koffie voor ons hebben gezet en kleurrijke glazen met Aperol Spritz of Negroni’s voor ons hebben gemixt.

Spritz-glazen

De állergrootste grazie is echter voor jullie, lezers, die in zeven jaar tijd zijn uitgegroeid van twintig familieleden en vrienden tot meer dan 100.000 Italiëliefhebbers. Wat heerlijk dat jullie meelezen, meereizen, meekijken, meegenieten! Ik ken jullie niet meer allemaal bij naam maar ik probeer jullie nog allemaal trouw van antwoord te voorzien als jullie een vraag mailen, een berichtje sturen of een reactie achterlaten hier op Ciao tutti.

Dank voor jullie vragen en opmerkingen, jullie complimentjes en soms kritische noten, voor jullie aanwezigheid, aan de andere kant van mijn scherm. Die directe interactie is – naast al dat moois in Italië – iets waar ik dagelijks van geniet. Grazie di cuore!

Puglia-trullo-hart

Komende weken maken we deze dankjewel een beetje tastbaar met een aantal spetterende winacties die we voor jullie hebben opgezet, met onder meer een ontspannen weekje Sardinië in het prachtige Suaraccia Resort uit het aanbod van Tritt, een heerlijk wijnpakket van PicenoWijnen uit Le Marche, een prachtig cosmeticapakket van Bella Giornata uit Toscane, een uniek souvenir uit Rome, fijne boeken over Italië en een weekje Toscane in een van de villa’s van Interhome.

Ook leggen we de laatste hand aan twee nieuwe City Walks waar we nog meer dan anders onze liefde voor de betreffende steden instoppen en aan twee prachtige boeken die je dit voorjaar meenemen naar Rome. Natuurlijk zorgen we daarnaast ook ‘gewoon’ weer voor elke dag een kleurrijk stukje Italië op je scherm.

Unesco-collage

Vandaag vieren we ons zevenjarig bestaan echter ook offline, met een etentje bij Restaurant Piatto in Utrecht. Ik kijk ernaar uit om het glas te heffen met het grootste deel van het team, met zoals het hoort bij een Italiaans feestje heel veel lekkere gerechtjes op tafel. Uiteraard delen we deze feestelijkheden binnenkort ook met jullie, maar nu gaat eerst de prosecco open. Salute, buon compleanno a noi tutti – en nogmaals grazie mille!’

ciao-tutti-zeven-jaar-italie-blog-3

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

17 reacties

 1. Danielle Gouverneur

  Wat een prachtige mijlpaal, en wat kunnen jullie trots zijn op jezelf! Een inspiratiebron voor Italie liefhebbers waar alles samen komt. Iedere keer weer genieten. Hopelijk gaan jullie er een mooi feestje van maken, salute!

  Complimenti!

 2. Madelon Snelleman

  Jullie bedankt voor al die leuke artikelen, die iedere keer de grauwe dagen weer wat kleur geven.
  Grazie!

 3. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Hartstikke bedankt voor jullie mooie berichten. Het is genieten op afstand, iedere keer weer opnieuw!

 4. Gefeliciteerd! Ik volg jullie nog niet zo lang, maar ben helemaal “hooked”! Heerlijke blog! Ga zo door, jullie zijn geweldig en toveren altijd weer een frisse glimlach op mijn gezicht.

 5. Debby Vermandel

  Ciao Tutti! Geweldige blog met oráchtige foto’s die doen dromen van mooie plekjes en heerlijke momentjes
  Auguri per tutti , geniet van jullie verjaardag

 6. Zeven jaar al weer! Dan is het dus ook al twee jaar geleden dat ik in Rome ten huwelijk ben gevraagd, want toen kwam ik jullie op het vliegveld tegen onderweg naar jullie jubileumweekend. Grazie voor het dagelijkse vleugje Italië, hopelijk blijven jullie er lang mee doorgaan.

 7. Gefeliciteerd Saskia en de rest! En bedankt voor een dagelijks ‘shotje’ Italia!

 8. Gefeliciteerd !

 9. Proficiat ik volg jullie ongeveer een jaar.ik vind het geweldig. Ga zo door. Op naar 8 jaar en veel meer.

 10. Tante Auguri!
  En dank voor alle mooie verhalen, tips en foto’s
  Ik kijk uit naar de komende 7 jaar,

  Ciao!

 11. Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren! Het is een inspirerende blog en we hebben al vele tips gevolgd!

 12. Grote bewondering voor de creatieve fantasie en de enorme productie van Saskia. Italie is natuurlijk een onuitputtelijke bron van inspiratie maar het vergt veel talent en inzet om met dusdanige regelmaat en sprankelende variatie steeds weer nieuwe edities te verzorgen. We hopen er nog lang van te kunnen genieten!

 13. Dorry van Geemen

  Tanti auguri! Ik geniet al een aantal jaar van jullie blogs met de vele tips en inspiratie. En ik heb jullie website al aan verschillende andere Italië-liefhebbers doorgegeven.
  Veel succes voor de komende jaren, en geniet van L’Italia!
  p.s. buon appetito stasera a Utrecht a Piatto 😉

 14. Buon compleanno e tanti auguri a Saskia e a tutti che hanno contribuito al successo di questo blog fantastico
  Ik verheug me iedere keer als jullie email binnenstroomt en word hierdoor nog meer italofiel dan ik al ben…

  Carissimi saluti a tutti!

 15. Peter Rennenberg

  Saskia, gefeliciteerd met deze mijlpaal…ga zo door!

 16. Evelien Apeldoorn

  Ciao tutti,
  Tante auguri, al zeker 6 jaar geniet ik van jou blog Saskia.
  Ik hou van Italie, net als jij en elke keer voel ik weer de liefde voor dit heerlijke land met jouw tips, inspiriratie, reisverslagen en foto’s. Ga zo door, je doet er mij en vele anderen heel veel plezier mee.

 17. Christ Hulskramet

  Grazie voor alle mooie plaatjes, recepten en vooral de boeken over Italië die ik nog moet lezen en die ik al gelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *