Naar hoofdinhoud Naar navigatie
12 februari 2017

Piatto – buonissimi bordjes in Utrecht

Zeven jaar Ciao tutti is reden voor een feestje, zowel hier op de blog, voor jullie als lezers – met mooie winactiesDeze link opent in een nieuw tabblad, nieuwe boeken met Rome in de hoofdrolDeze link opent in een nieuw tabblad en nieuwe City Walks (met om te beginnen een prachtige route langs de pareltjes in PistoiaDeze link opent in een nieuw tabblad) – als voor het hele Ciao tutti-team van bloggers, journalisten, taalexperts en fotografen.

Helaas lukte het niet om dit jubileum gezamenlijk in Italië te vieren (met ruim veertien onderling af te stemmen agenda’s en twee boekdeadlines), maar we vonden een prima alternatief in hartje Utrecht: Restaurant PiattoDeze link opent in een nieuw tabblad!

Saskia ging begin januari al even voorproeven van de verschillende piatti die bij Piatto op het menu staan. De polpo brasato (gestoofde octopus met een salade van gerookte aardappel, kappertjes, platte peterselie en citroen) smaakte al veelbelovend; we waanden ons even aan de Venetiaanse lagune of op een kleurrijk Italiaans eiland.

Bijna nog lekkerder waren de gnocchi con cinghiale (aardappelgnocchi met gekonfijt wildzwijn, venkel, salie, room en pecorino), de penne con coda di bue (pasta met gestoofde ossenstaart, salie, pangratatto en peperpecorino) en de salsicce (Italiaanse worstjes gebakken met rode ui, knoflook, laurier geserveerd met geroosterde aubergine en pompoen).

Het was al voor het dessert (een superromige panna cotta met sinaasappel en vanille met gezouten karamel en chocoladecrumble, vergezeld van een dessertwijn met de geweldige naam Pass the cookies! van Di Lenardo Vineyards) al duidelijk dat chef-kok Rens de piatti voor het jubileumdiner van Ciao tutti kon verzorgen. Bij hem zijn we in Brabants-Italiaanse handen; een perfecte combinatie voor een feestelijke culinaire avond!

Met het grootste deel van het Ciao tutti-team genoten we eerst van een welkomstcocktail van prosecco met een beetje van de door Piatto zelfgemaakte limoncello van bergamot (die Saskia voorafgaand ook alvast even puur mocht proeven).

Na een eerste toost en kleurrijke cadeautjes (van prachtige tricolore tulpen tot een heus Ciao tutti-notitieboekje voor nieuwe reizen, van prachtige houten spatels voorzien van Buon Appetito tot een zelfgebakken olijfoliecake, van Rosita Steenbeeks nieuwste boek Heb uw vijanden lief tot een fles authentieke Romeinse wijn, die door Plinius beschreven werd als een middel om de jeugdigheid te bewaren…) kwam Piatto’s antipasto misto op tafel, met verschillende vleeswaren, kazen, brood met tapenade, olijven en sgrombro (makreel).

Vervolgens werd de tafel werd gevuld met piatti vol carpaccio, polpo brasato en zuppa di pomodori grigliati con mascarpone (geroosterde tomatensoep met basilicum-mascarpone), gevolgd door risotto ai funghi con roccolo (paddenstoelenrisotto met eekhoorntjesbrood, bundelzwammen, roccolo en paarse basilicum), filetto di manzo (diamanthaas met aardappelpuree, jus van gepofte knoflook en gekarameliseerde bospeen) en branzino (op de huid gebakken zeebaarsfilet met spinazie, knoflook, krieltjes en gerookte boter).

Carola & Rosalie (die allebei met Saskia op pad waren in Rome) Mariska & Nadinev.l.n.r. Rosalie, Paul, Joost, Mariska, Nadine, Merle, Manuela, Manon, Elena & Willemijn Merle & Manuelav.l.n.r. Manuela, Manon, Elena, Willemijn, Saskia, Paul, Joost, Fabian & Mariska

Voor toe was er een klassieke tiramisù of sgroppinoDeze link opent in een nieuw tabblad, waarna we afsloten met caffè en veelbelovende reis-, eet- en schrijfplannen voor dit nieuwe jaar. Met op het wensenlijstje naast een bezoek aan Florence, een reis langs de mooiste tuinen van Italië, een tour door Basilicata en een Siciliaans zeilavontuur zeker ook nog een diner bij Piatto, om de resterende piatti van de kaart te proeven…

Saskia & Elena Saskia, Carola & Rosalie

Ook proeven van de buonissimi bordjes van Piatto? Je vindt Restaurant PiattoDeze link opent in een nieuw tabblad aan Vredenburg 34 in Utrecht (echt op een steenworp afstand van het Centraal Station en Hoog Catharijne). Piatto is dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Reserveren kan via 0031-(0)304002121 of via de websiteDeze link opent in een nieuw tabblad.

1 opmerking

  1. Esther Vevier schreef:

    Wat een mooie plaatjes en wat een gezelligheid! Ik kom erg graag bij Piatto, onwijs lekker eten. Ester Vevier

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ciao tutti is hét startpunt voor je vakantie naar Italië, bomvol persoonlijke tips. Buon viaggio!

autohuur italië
Bol AlgemeenBol Algemeen