Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti Special # 17 – Artissimo! De mooiste Italiaanse kunst

We zeggen wel eens gekscherend dat je in Italië struikelt over de kunstwerken en dat iedere straathoek een museum is. Wie in Italië is geweest, weet dat hiervan geen woord is gelogen. Nergens ter wereld vind je zoveel kunst als in Italië en je kunt dagenlang door de gemiddelde Italiaanse stad lopen zonder je te hoeven vervelen; je hoeft alleen maar omhoog te kijken en je te verwonderen over de prachtige gevels van de palazzi uit de renaissance of de ruïnes van Romeinse bouwwerken.

Natuurlijk puilen ook de musea uit van de meest prachtige kunstwerken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Vaticaanse Musea in Rome, de meest omvangrijke kunstcollectie ter wereld. In meer dan 1400 zalen staan ruim 65.000 kunstwerken uitgestald, slechts een paar procent van de ruim een miljoen kunstwerken die het Vaticaan bezit. Het zou een mensenleven duren om alles te zien!

Vaticaanse-Musea-Rome (1)

Onze Ciao tutti Special Artissimo laat de mooiste kunst in Italië zien. Helaas kunnen we niet élk kunstwerk dat op Italiaanse bodem te vinden is uitlichten – alleen al om alle kunstwerken te zien en te bestuderen is één mensenleven niet genoeg, laat staan om er ook nog over te schrijven. We hebben daarom een selectie gemaakt, samen met Aniek Rooderkerken van het culturele blog Italië Uitgelicht. Deze selectie brengt bekende meesterwerken en nieuwe ontdekkingen op je scherm, in een wervelende reis vol kleur, vol verhalen en vol kunstenaars. Artissimo!

Ciao-tutti-Special-#17-Artissimo-de-mooiste-Italiaanse-kunst

Een klein voorproefje in beeld (maar je kunt ook hier of op bovenstaande cover klikken voor een preview in pdf):

Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-2 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-3 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-4 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-5 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-6 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-7 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-8 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-9 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-10 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-11 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-12 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-13 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-14 Ciao-tutti-Special-Artissimo-Italiaanse-kunst-15

Deze Special vol kunst staat garant voor uren lees- en kijkplezier – van Michelangelo’s verguisde schilderingen in de Sixtijnse Kapel tot de mooiste dames uit de renaissance, van Da Vinci’s leven in tien kunstwerken tot schitterende mozaïeken in Palermo, van Bernini’s eerste beelden tot een op een schilderwerk gebaseerde cocktail en veel, heel veel meer. Bijna 500 pagina’s lang dompel je je onder in de mooiste kunst van Italië en zul je verrast worden door bijzondere details en bizarre verhalen die achter de kunstwerken schuilgaan.

Ciao-tutti-Special-#17-Artissimo-de-mooiste-Italiaanse-kunst

 Bestel Ciao tutti Special #17 Artissimo voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *