Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Italiaans Utrecht – van Paushuize tot Napolitaanse pizza’s, van spaghetti tot Romeins schatzoeken

Ga je mee op pad in Italiaans Utrecht? In de schaduw van de Domtoren vind je heerlijk veel Italiaanse adresjes, zoals een echte Napolitaanse pizzeria en een bakkerij waar elke dag bladen vol knapperige cantuccini uit de oven komen. Je maakt kennis met vaardige barista’s, ijsscheppers, pizzabakkers en de erfenis van paus Adrianus VI, de enige Nederlandse paus die de katholieke kerk heeft gekend.

Utrecht is ook een Romeinse stad. De Romeinen bouwden op de plek van de huidige stad rond 45 na Christus een castellum, dat deel uitmaakte van een reeks legerplaatsen en handelsposten, de zogenaamde Limes, die werden aangelegd onder leiding van keizer Claudius. Het castellum krijgt de naam Trajectum, waarvan later de naam Utrecht zal worden afgeleid.

Het Romeinse castellum Trajectum, het ‘Utrecht’ van tweeduizend jaar geleden, is nog altijd te bezoeken, onder het niveau van de huidige stad. Maar op die Romeinse resten schittert een stad die soms verdacht Italiaans aandoet…

Ontdek samen met ons de lekkerste Italiaanse adresjes van Utrecht en proef van la dolce vita in de Domstad! Je kunt de wandeling voor € 4,99 downloaden via onderstaande button.

Download Utrecht – Italië aan de gracht voor € 4,99

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

 1. Ciao,ideetje!
  Ik bestel een paar van mijn rokjes bij een Engelse ontwerpster. Zij heeft ook rokjes met Engelse skyline. Nu heeft Engeland geen betekenis voor mij maar ROME wel.

  Het zou zo leuk zijn als de skyline van Rome erop staat.
  Ik denk dat veel Rome-liefhebbers hier ook wel in geïnteresseerd zijn. Is het iets voor jou, Saskia om haar eens te benaderen?

 2. Ciao Brigit,
  leuk idee, maar waarschijnlijk is het voor haar veel leuker als jij haar als klant benadert met dit idee.
  Mocht ze dan ook rokjes met de Romeinse skyline maken, kunnen wij er uiteraard altijd aandacht aan besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *