Ga op pad met onze City Walks!

To Rome with Love

De langverwachte nieuwe film van Woody Allen, met in de hoofdrol niemand minder dan de Eeuwige Stad, heeft stevige kritieken te verduren gekregen. Het verhaal is inderdaad ook flinterdun, maar de prachtige beelden van Rome en de heerlijke muziek maken alles goed.

Wie To Rome with Love kijkt, raakt met elk beeld verliefder op de stad Rome en op haar monumenten, haar inwoners, haar kleurrijke verschijning, haar schilderachtige doorkijkjes en panorama’s. Ik zal niet al te veel verklappen van het verloop van het verhaal – voor degenen die de film nog willen gaan zien – maar wel vast een voorproefje geven aan de hand van een aantal beelden uit de film:

op de trappen van het Capitool
bij de Trevifontein
bij het beroemde Caffè della Pace
negozio romano – vol met heerlijkheden
de kleuren, de luiken – heerlijk Italiaans!
een feestje Italian style – en tegelijkertijd een hachelijke situatie
prachtig panorama – om verliefd op te worden!
een van de meest romantische plekken van de stad, waar we later deze maand terug zullen keren

Zoals gezegd wordt de film niet alleen gedragen door de prachtige beelden van de stad, maar ook door de muziek. Voor De Smaak van Italië zette ik laatst de vijf mooiste liedjes uit de film op een rijtje. Voor wie dat heeft gemist, ook nog een keer hier, want juist de combinatie van Rome in beeld en geluid maakt de film zoals gezegd zo heerlijk. To Rome with Love, that’s amore – dus ondanks de kritieken toch even lekker gaan zwijmelen!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *