Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Puzzel met cornetti (croissantjes) en cappuccino’s

Er is voor ons geen fijner begin van een dag in Italië dan een bezoek aan een koffiebarretje, voor een cappuccino en een cornetto (croissantje). In onze bar is de koffie al klaar, maar moeten de cornetti nog worden geserveerd. Zorg jij dat er bij elke kop koffie een croissantje komt?

Wat moet je doen?
Print deze puzzel uit (dat kan heel makkelijk via deze link) en houd potlood (en wellicht een gum) bij de hand, om alle ontbrekende cornetti te plaatsen.

De cornetti mogen alleen horizontaal of verticaal naast de kopjes koffie worden geplaatst. Daarbij mogen de cornetti elkaar niet raken, ook niet diagonaal. De getallen aan de zij- en onderkant van het diagram geven aan hoeveel cornetti er in de desbetreffende rij of kolom moeten komen. Gelukt? Dan maak je als beloning een lekkere cappuccino voor jezelf!

Nog meer puzzelplezier
Nog meer cornetti-puzzels én heel veel andere puzzels en quizzen vind je in ons nieuwe puzzelboekje met la bella Roma in de hoofdrol.

Je kunt dit kleurrijke, papieren Romeinse puzzelboekje via deze link bestellen (80 pagina’s op A5- formaat) voor € 9,95 (excl. verzendkosten).

Wil je liever een pdf om zelf thuis uit te printen? Dat kan ook; via deze link bestel je voor € 6,95 een pdf van het puzzelboekje, die je kunt printen op A4-formaat.

Hints en oplossingen vind je in beide gevallen online. In de mail waarmee we je bestelling bevestigen, vind je een downloadlink voor een pdf met een aantal hints en alle oplossingen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Een heel mooi setje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *