Home » City Walks - stadswandelingen » Maastricht – Italië aan de Maas
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Maastricht – Italië aan de Maas

Ciao-tutti-City-Walk-Maastricht

Maastricht is misschien wel de meest Italiaanse stad van Nederland. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van de vele Romeinse resten (die je onder andere kunt bewonderen aan de Maas en in de museumkelder van het Derlon Hotel), maar ook vanwege de vele Italiaanse (mode)winkels en culinaire adressen.

Ciao tutti ging op bezoek in Maastricht en ontdekte de fijnste Italiaanse adressen in Wyck en in het centrum van Maastricht. Tijdens elke stap wordt het dolce vita-gevoel aangewakkerd, zoveel Italiaans is er aan beide kanten van de Maas te zien – en te proeven.

Trek er dan ook liefst een hele dag voor uit, zodat je overal volop van kunt genieten. Beter nog: blijf slapen in een Italiaans hotel om de hoek van het Vrijthof, dat je even doet vergeten nog op Nederlandse bodem te zijn.

Hotel-Botticelli-Maastricht

De route (met een lengte van circa 6 kilometer) voert je onder andere naar het Bonnefantenmuseum, laat je binnenkijken bij de indrukwekkende museumkelder van het Derlon Hotel, onthult unieke Romeinse resten, tipt de beste adresjes voor modieus Italiaans winkelen en neemt je mee naar het ‘Little Italy’ van Maastricht.

Natuurlijk tippen we onderweg ook de beste Italiaanse adresjes voor cappuccino, lunch, ijs, wijn, aperitivo en diner, waaronder Il Bacaro, een Venetiaanse wijnbar aan het beroemdste plein van Maastricht, het Vrijthof.

Maastricht-Bacaro

Ga je mee op ontdekkingstocht in Romeins en Italiaans Maastricht?

Ciao-tutti-City-Walk-Maastricht-Italië-aan-de-Maas

Download Maastricht – Italië aan de Maas voor € 3,99

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *