Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de Italiaanse kant van Maastricht – klein Italië aan de Maas

Maastricht is misschien wel de meest Italiaanse stad van Nederland. Niet alleen omdat Ciao tutti er gevestigd is, maar vooral vanwege de aanwezigheid van de vele Romeinse resten (die je onder andere kunt bewonderen aan de Maas en in de museumkelder van het Derlon Hotel), maar ook vanwege de vele Italiaanse culinaire adressen.

Met deze wandeling ontdek je de lekkerste Italiaanse adresjes in Wyck, in het Stokstraatkwartier, het Jekerkwartier en in het centrum van Maastricht, waarbij het dolce vita-gevoel met elke stap wordt aangewakkerd.

Trek er dan ook liefst een hele dag voor uit, zodat je overal volop van kunt genieten. Beter nog: blijf slapen in het Italiaans aandoende Hotel Botticelli, om de hoek van het Vrijthof, dat je echt even doet vergeten nog op Nederlandse bodem te zijn.

De route (met een lengte van circa 4,5 kilometer) omvat een zoektocht naar Romeinse resten, een bezoek aan het vagevuur en genoeg tips voor een cappuccino, lunch, ijs, wijn, aperitivo en diner, waaronder een Venetiaanse wijnbar aan het beroemdste plein van Maastricht, een restaurant op de voormalige Romeinse thermen en een koffiebar waar je de bekende Mestreechter punekes (kusjes) proeft.

Je kijkt even binnen bij de mooiste boekhandel van Nederland en ontdekt wijnkelders vol historie. Wist je dat er midden in de stad zelfs een wijngaard te vinden is?

Ga je mee op ontdekkingstocht in Romeins en Italiaans Maastricht? Je kunt de wandeling voor € 4,99 downloaden via deze link.

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Luister je liever naar Saskia’s Italiaanse tips in Maastricht, dan kan dat ook, met onze podcast over la dolce vita in Maastricht:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. monique van Asten

    Wat is dit een leuke en interessante wandeling door Maastricht. Ik heb genoten. Ondanks dat alle eet- en drinkgelegenheden in deze tijd dicht zijn, heb ik me prima vermaakt met deze wandeling. Wat is Maastricht toch een prachtige stad.

  2. Grazie Monique, dat is fijn om te horen. Maastricht is in elk seizoen prachtig, maar zeker nu met de kleurrijk bebladerde bomen is het een plaatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *