Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ilja Gort gaat op zoek naar het geheim van la dolce vita

Wij weten als geen ander hoe heerlijk Italië als vakantieland is, maar voor Ilja Gort was il belpaese tot voor kort nog een groot geheim. Hij stak zijn beroemde neus liever in flessen Franse wijn en verliet zijn Franse wijnkasteel alleen als het echt niet anders kon.

Voor het programma Gort over de grens stak Ilja echter de grens met Italië over en verkende hij het land op geheel eigen(zinnige) wijze. Vanaf vrijdag 28 april zijn Ilja’s Italiaanse avonturen te zien bij AVROTROS op NPO2 – met voor liefhebbers van Italië meer dan genoeg prachtige beelden om zich aan te verlekkeren.

Ilja: ‘Ik wil ontdekken waarom de Italianen zoveel talent hebben om te genieten. Van lekker eten, van prachtige wijnen en van schoonheid. Wat zegt al dat heerlijks over de Italiaanse ziel – en over het land? Wat is het geheim van la dolce vita?

Om het antwoord op zijn vragen te vinden, maakt Ilja een reis door Italië, van het hoge noorden tot in de hak van de laars. De eerste aflevering begint meteen goed: een Milanese barbier scheert per ongeluk bijna Ilja’s snor af. Gelukkig gaat hij daarna op bezoek bij de oudste vrouw ter wereld die hem haar geheim voor een eeuwig leven verklapt.

Uiteraard wordt er tijdens de ontdekkingstocht heerlijk gegeten en flink geslurpt. Ilja neemt de kijker mee naar de kelders van de duurste wijn van Italië, de Barolo. Daarna gaat hij met vader en zoon Bernardo en hun truffelhond Dora op truffeljacht in de bossen van Piemonte en bereidt hij samen met sterrenkok Marco een pasta al tartufo om van te watertanden.

foto’s: AVROTROS | Caroline d’Hollosy

Benieuwd naar Ilja Gorts avonturen over de grens? Kijk dan vrijdag 28 april om 20.25 uur naar Gort over de grens (AVROTROS | NPO2) en geniet mee van Ilja’s zoektocht naar la dolce vita. Bekijk hier alvast de trailer:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ben benieuwd of hij de clichés een beetje weet te vermijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *