Home » Italië dichtbij » Hebben! » Happyskirtt – de zomer in met Italiaanse bella figura
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Happyskirtt – de zomer in met Italiaanse bella figura

happyskirtt-rok-Italie

Terwijl we onze vakantiegarderobe aan het uitzoeken waren (chique jurkjes voor tijdens het cruisegala voor Sophie, spijkerbroek en gympies voor op de groene pleinen van Pistoia voor Willemijn, zomerjurkjes om te flaneren in Toscane voor Saskia en een zwembroek voor op het strand van Senigallia voor Paul), bedachten we hoe leuk het zou zijn als iemand Italiaanse flair met Nederlandse maten zou combineren.

Prachtig hoor, die Italiaanse zomerjurkjes, bloesjes en rokken, maar alleen als je ook een Italiaanse lijn hebt, klein, smal en vooral niet te rond. Daar voldoen we helaas niet aan…

We waren dan ook verrast toen we niet lang daarna hoorden over het nieuwe initiatief van Els Loesberg (voormalig hoofdredacteur van Libelle): happyskirtt.com. Happyskirtt brengt, zoals de naam al doet vermoeden, vrolijke rokjes waar je als vrouw meteen gelukkig van wordt.

Els_Loesberg_San_GimignanoEls Loesberg in Italië

Els Loesberg is zelf dol op rokjes, maar vond het aanbod leuke, bijzondere en toch ook betaalbare rokken erg klein. Els: ‘Saaie stof, of veel te kort. Of er was iets mis met de prijs/kwaliteit, veel te duur voor het vaak niet heel bijzondere design.’

Els besloot zelf een rok te maken die ze wél goed van lengte, ontwerp en uitstraling vond. Dat was het startpunt van happyskirtt, met inmiddels een mooie collectie rokken in drie verschillende modellen. Allemaal comfortabel dankzij de bijzondere band, allemaal even modieus en zwierig.

Dat is niet alleen te danken aan het perfecte design van de rokken, maar ook aan de soepele Italiaanse stof waarvan de rokken gemaakt zijn.

Els: ‘Alle stoffen komen uit Prato. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Prato gehoord, maar van verschillende kanten was me verteld dat ik daar moest zijn voor happyskirtt. Prato ligt een kilometer of vijftien boven Florence en is van oudsher hét stoffencentrum van Italië. De eerste keer dat ik er kwam, keek ik dan ook echt mijn ogen uit. Een aaneenschakeling van stoffenateliers, -fabrieken en –groothandels. Maar ook een prachtig oud centrum binnen een middeleeuwse muur, en een schitterende Duomo op het centrale piazza. Dan voel je dat je echt in Italië bent!’

Screen Shot 2014-06-08 at 20.48.15

Het allerleukst is dat op een van de rokken een Italiaans dorp is afgebeeld. Helemaal zoals je dat dorpje in de zomer voor ogen ziet: vol kleurrijke huisjes, groene bladeren, levendigheid en zon. Met zo’n rok aan je benen ben je meteen een Italiaanse!

Italian_Village

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *