Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Gioia Jewelry – schitterende sieraden van Sardinië

Mode: menig Italiaan heeft er een goed oog voor. Ook accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken in een goede outfit, van een bijpassende stropdas of (hand)tas tot stijlvolle schoenen en schitterende sieraden.

Sieraden in Sardijnse stijl
Als je een bijzonder sieraad zoekt, dan moet je zeker eens een kijkje nemen in Sarah’s webshop Gioia Jewelry, met sieraden die hun oorsprong vinden op het eiland Sardinië. Sarah maakt namelijk sieraden die met iedere outfit matchen maar tegelijkertijd toch uniek zijn, ook door het verhaal dat ermee verbonden is.

Sarah: ‘De fede is een van oorsprong Sardijnse verlovingsring. Inmiddels heeft de ring allang niet meer alleen deze functie, maar als je de ring ziet, begrijp je meteen waarom een vrouw direct ‘ja’ zou zeggen bij het aanzicht van dit sieraad.

De fede bevat altijd een delicaat patroon van kleine bolletjes, dat is iets typisch Sardijns. Naast ringen worden er nu ook allerlei andere sieraden in deze stijl gemaakt.

Ik ben als half Sardijnse, half Nederlandse geïnspireerd geraakt door deze sieraden, al tijdens mijn vele bezoeken aan het eiland in mijn jeugd. Mijn vader komt van Sardinië, en een aantal jaar lang hadden mijn ouders een vakantiehuisje in Alghero, aan de westkust.

In dit oude stadje vind je op iedere hoek wel een sieradenwinkeltje waar alles met de hand wordt gemaakt. Alghero staat bekend om het koraal, wat dan ook vaak in de sieraden daar verwerkt wordt.

Naast al dat koraal schitterden de uit duizenden herkenbare sieraden van het eiland in de etalages. Ik was dan ook al gauw de trotse eigenaresse van een echte fede.

In Nederland merkte ik dat er veel nieuwsgierigheid was naar mijn ring. ‘Waar heb je deze gekocht?’, ‘Kan ik dit ook ergens in Nederland krijgen?’

Na wat research bleek het antwoord op die laatste vraag nee te zijn. Met de combinatie van dit gegeven, mijn passie voor mode en de drive om ooit zelfstandig ondernemer te worden, ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat: mijn eigen webshop waar ik Sardijnse sieraden verkoop, Gioia Jewelry.

De sieraden worden gemaakt in Sassari. Ook hier worden ze, net als in Alghero, met alle liefde, met de hand gemaakt in een atelier. Ooit hoop ik een volledig assortiment aan ringen, oorbellen, armbanden en kettingen aan te kunnen bieden. Daarnaast is er al de droom ontstaan om misschien zelfs verder uit te breiden met andere accessoires zoals sjaaltjes en haarknippen.

De sieraden in mijn webshop Gioia Jewelry hebben een elegante en tijdloze uitstraling, voor vrouwen van alle leeftijden. Ik hoop dat ik – nu ik de vraag ‘Kan ik dit ook ergens in Nederland krijgen?’ met ja kan beantwoorden – hier velen gelukkig mee kan maken!’

Wil je ook graag zo’n schitterend Sardijns sieraad, voor jezelf of als cadeau? Bekijk dan het aanbod op gioiajewelry.nl en shop als lezer van Ciao tutti nu met 10% korting op het hele assortiment. Gebruik hiervoor bij het afrekenen de kortingscode CIAOTUTTI10.

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *