Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Love in Venice – André Rieu en de liefde voor Venetië

Als er één stad ter wereld is die vanwege haar romantische karakter perfect bij de muziek van André Rieu past, dan is het wel Venetië. Door La Serenissima liet Rieu zich inspireren tot een prachtig liefdeslied, dat de titelmelodie is van zijn nieuwste cd: Love in Venice. Luister alvast naar een voorproefje:

Zoals het bij echte liefde hoort, heeft ook Andrés vrouw, Marjorie, een aandeel in de cd. Zij was het die hem zo’n veertig jaar geleden wees op het romantische Serenata, van componist Enrico Toselli. Rieu speelt dit lied sindsdien tijdens (bijna) elk concert en uiteraard ontbreekt het niet op deze Venetiaanse cd.

Andrés liefdesverklaring aan de meest romantische stad ter wereld is opgenomen tijdens de concerten op het Vrijthof in Maastricht, afgelopen zomer, dat voor even leek op Venetië. Nu haal je de stad lekker naar je eigen huis. Sluit je ogen en waan je op de klanken van La Gondola even ver weg van hier, varend door een van de meest betoverende steden ter wereld, genietend van overbekende hits als Volare, O sole mio, Vieni sul Mar (dat in Maastricht ook bekend is vanwege Beppie Krafts versie, Ich bin zoe verleef) en Azzurro.

Love-in-Venice-gondels-1Love-in-Venice-gondels-2

Love in Venice is een ideaal cadeau. Via deze link bestel je Rieus cd bij bol.com. Heb je liever de dvd, klik dan hier!

Love-in-Venice-Andre-Rieu

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *