Home » Italiaanse taal » Muziek » Vivo per lei – Bella Italia
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Vivo per lei – Bella Italia

‘Ik leef voor haar.
Al sinds de eerste keer dat ik haar ontmoette.
Ik leef voor haar.
En dat is geen last.’

Marijn Brouwers: ‘Vivo per lei. Een paar avonden per week zing ik dit prachtige duet (een hit van Andrea Bocelli en Giorgia, uit 1996) samen met zangeres Leonie Meijer op het toneel. En iedere keer opnieuw is dat weer zó heerlijk om te doen…

Iedere keer raak ik vervuld van de zoete melodie en de mooie woorden. Iedere keer waan ik mij dan weer ergens op een zonnige ochtend op een Romeinse binnenplaats, zingend tussen de witte lakens die buiten hangen te drogen.

Vivo per lei is oorspronkelijk geschreven als liefdesverklaring aan de muziek maar in het theaterconcert Bella Italia verklaar ik daarmee mijn liefde aan Italië. Want in Italië lijkt het voor mij alsof alle facetten in het leven die met schoonheid te maken hebben, samen vallen.

Reis langs de mooiste muziek van Italië
De smaken en ingrediënten van het Italiaanse lied zijn net zo rijk als die van de Italiaanse keuken. Net zo rijk als de natuur, de cultuur, en de schoonheid van haar mannen en vrouwen.

In de voorstelling Bella Italia serveren wij het publiek een verrassingsmenu met de mooiste en lekkerste Italiaanse songs. Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Paolo Conte, Andrea Bocelli, Riccardo Cocciante en, niet te vergeten, de grote hits die we kennen door versies van Marco Borsato, André Hazes en Willy Alberti.

Samen met zangeres Leonie Meijer (The Voice), debutant Merijn Oerlemans en een live combo, bezing ik gedurende tweeëneenhalf uur de afgelopen Italiaanse decennia in een Italiaans decor. Het publiek gaat met ons mee naar een terras in Toscane, strijkt neer op een binnenplaatsje in Rome of op de catwalk in Milaan.

Bella Italia is geweldig om te mogen doen en is voor iedereen die liefde voelt voor Italië, een heerlijke traktatie. Met de zomervakantie in aantocht brengt Bella Italia je al helemaal in de stemming!’

foto’s: Robin Kamphuis

Bella Italia is nog te zien tot en met 26 mei in theaters door heel Nederland. Kaartjes reserveren kan via deze link. De trailer brengt je al helemaal in Italiaanse sferen:

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

3 reacties

  1. Geweldig en verassend. De stem van Leonie Meyers werkelijk grote klasse.

  2. ingrid naarden

    Jammer dat dit nu pas in de nieuws brief staat, voor Amsterdam, La Mar theater is dat erg kort dag. De voorstelling in vanmiddag. Had de voorstelling graag gezien. Misschien heb ik eerdere meldingen gemist.

  3. Ciao Ingrid, we schreven op 2 februari al een blog over Bella Italia (met winactie) en namen het meteen erna ook op in de nieuwsbrief. Nu op 2 mei een reminder voor de laatste voorstellingen op de blog en op Facebook, gisteren in de nieuwsbrief. De show is nog tot eind deze maand te zien, niet in het De La Mar-theater maar wellicht kun je elders nog genieten van Bella Italia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *