Home » Italiaanse taal » Het laatste blaadje van de kalender
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Het laatste blaadje van de kalender

Ciao tutti,

het laatste blaadje van de kalender vandaag. Over een aantal uren is 2013 voorbij. Het was voor Ciao tutti een meer dan prachtig jaar en we hopen dan ook dat het nieuwe jaar net zo mooi, bijzonder en Italiaans wordt. Maar voor het zover is, blikken we in gedachten nog eens terug op alle moois in 2013.

Boven het fornuis waarschijnlijk, want de linzen staan op het vuur. Deze peulvruchten symboliseren volgens de Italianen de overvloed aan geld waarover je in het nieuwe jaar zal beschikken, dus deze Italiaanse traditie houden we in ere. Al zijn geluk, gezondheid en liefde natuurlijk veel belangrijker, dus om daarop te kunnen toosten liggen de flessen prosecco koud.

We nemen afscheid van 2013 met een gedichtje van Maria Cristina Pia Sgueglia, waarin de overgang van oud naar nieuw feestelijk wordt beschreven.

L’ultimo foglietto
del calendario.
L’ultimo mese,
l’ultimo giorno,
l’ultima ora,
l’ultimo minuto…

Bum!
Il tappo dello spumante
spara salutando
l’anno nuovo!!

Luid 2013 vandaag goed uit en verwelkom het nieuwe jaar op z’n Italiaans, met linzen en prosecco! Dan kan het meteen al niet meer stuk!!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *