Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Marina – een film over het leven van Rocco Granata

De film Marina was in de Belgische bioscopen een waar succesverhaal, met ruim 500.000 bezoekers en zelfs drie weken lang een notering als de best bezochte film van België.

Marina-film

Van Calabrië naar België
Marina vertelt het grote verhaal van de Italiaanse Rocco Granata tegen de achtergrond van de massale Italiaanse migratie naar België in de jaren vijftig. Rocco’s vader, geboren en getogen in Calabrië, trekt naar België om te gaan werken in de steelkoolmijnen van Waterschei. Zijn plan: als een rijk man naar Italië terugkeren. Maar al na een jaar laat hij zijn hele gezin naar Limburg overkomen.

Zijn zoon, Rocco, leidt als tienjarige een zorgeloos leven onder de stralende Zuid-Italiaanse zon. Altijd op blote voeten, altijd een glimlach op zijn lippen, altijd een kwajongensstreek in gedachten. Pas als zijn familie naar Waterschei (Vlaanderen) verhuist, ontdekt hij dat het leven ook hard kan zijn. Hij moet zich staande houden in een vreemde omgeving met een rare taal en een andere cultuur. Als rebellerende jongeman zoekt hij – tegen de wil en overtuiging van zijn vader – een uitweg in de muziek én in de liefde. Hij volgt zijn hart om een eigen droom te realiseren.

Marina-film-fragmenten (1) Marina-film-fragmenten (2) Marina-film-fragmenten (3) Marina-film-fragmenten (4)

Rocco is vindingrijk en veerkrachtig. Hij vergeet nooit het advies dat hij van zijn flamboyante oom Antonio meekreeg: je kunt alles doen wat je wil in het leven, als je het maar met passie en creativiteit doet. Iets dat wij alleen maar kunnen beamen!

Gefilmd in Genk
Als Belgisch-Limburgse thuishaven van Rocco Granata is stad Genk erg tevreden dat regisseur Stijn Coninx een script schreef gebaseerd op het leven van een bekende Genkenaar. De productie van Marina liep in nauwe samenwerking met de stad. Zo werd er op verschillende Genkse locaties gefilmd:
*de grote trappenhal van het mijngebouw van Waterschei  is in de film het station van Milaan; het directeurskantoor is een muzieklokaal waar Rocco les kreeg. Anno 2013 heten deze twee mijnsites C-mine waar creatieve maakeconomie wordt gestimuleerd en Thor Park waar een technologiecampus en hoogwaardig bedrijvenpark wordt gerealiseerd.

Marina-film-fragmenten (5)

*het station aan KRC en het huis op de Kerkeweg 2 in Waterschei doen dienst voor de binnen- en buitenopnames van kruidenier De Welvaart, waar Rocco verliefd wordt op de kruideniersdochter
*het klooster van Regina Mundi, waar zich het ziekenhuis en de politiecel bevinden
*Café Meng doet dienst als Café Smets uit de Vennestraat (dat nu niet meer bestaat), waar Rocco verschillende keren met zijn band speelde

Marina-film-fragmenten (6) Marina-film-fragmenten (7) Marina-film-fragmenten (8)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Wat een super leuke actie! Ik doe graag mee. Mijn man komt uit Calabrië en hij is bijna jarig, wat een goed idee deze film. Weten jullie misschien ook waar de film draait 6 februari. In Utrecht kan ik namelijk niks vinden, maar zie eigenlijk geen info waar de film draait en ik ben zo benieuwd. Grazie, Juliette

  2. Ciao Juliette! De nieuwe filmagenda’s voor 6 februari en verder verschijnen pas dinsdag of woensdag a.s. Pas dan weten we precies waar de film overal draait, maar het zou wel door heel Nederland moeten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *