Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

In Grazia di Dio

film-In-grazia-di-Dio

In Grazia di Dio is ‘een kleine film over la felicità,’ aldus de Pugliese regisseur Edoardo Winspeare. ‘Het is niet alleen een bittere geschiedenis van het huidige Italiaanse zuiden, maar ook en vooral een verhaal van hoop.’

Edoardo-Winspeare-egisseurEdoardo Winspeare

In Grazia di Dio vertelt het verhaal van een aantal vrouwen in de Salento, in het zuiden van Puglia. Door de aanhoudende economische crisis moeten zij hun kleine textielfabriek sluiten. Om hun schulden te betalen, moeten de vrouwen hun huizen verkopen en verhuizen naar het platteland. Een zware klap en een grote verandering in het leven van de vrouwen.

Om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, bewerken ze een eigen stukje grond om voedsel te produceren. Geleidelijk aan ontdekken ze dat deze nieuwe levensstijl ook zo zijn charme heeft. Onverwachte ontmoetingen en de vriendelijke rust van het platteland leren hen opnieuw te vertrouwen op hun eigen kracht. Het plezier in het leven keert terug.

Een paar fragmenten uit de film:

film-In-grazia-di-Dio (1) film-In-grazia-di-Dio (2) film-In-grazia-di-Dio (3) film-In-grazia-di-Dio (4) film-In-grazia-di-Dio (5) film-In-grazia-di-Dio (6)

De vrouwen zijn geen professionele acteurs maar door Winspeare gecast in zijn directe omgeving. Zo is de hoofdpersoon, Adele, de vrouw van Winspeare, Celeste Casciaro. Ontmoet de visser van Tricase (Angelico Ferrarese), de jonge dame die ervan droomt in een film van Ozpetek te spelen (Barbara De Matteis) en de stoere Crocefisso (Antonio Carluccio)…

Bestel de dvd van In Grazia di Dio via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Een verfrissend paar uurtjes voor mijn favorite hobby Italie, met als smaakmaker optima forma “Rome” lijkt mij bijzonder aantrekkelijk.
    groet chris appels

  2. We zijn ons aan het oriënteren om in september naar Puglia te gaan.
    Wat een toeval dat er nu een film draait over deze streek.

  3. Zeker de moeite waard om alvast te gaan zien en te genieten van wat voorpret voor Puglia!

  4. Marja Giumento

    Altijd leuk die Italiaanse films qua sfeer, muziek en taal. Wil ze altijd allemaal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *