Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Filmtip: Viva la libertà!

Viva-la-liberta

In de film Viva la libertà staan we aan de vooravond van de landelijke verkiezingen in Italië. De grootste oppositiepartij staat er slecht voor in de peilingen. Partijleider Enrico Olivieri kan de druk niet aan en verdwijnt spoorloos.

Om een schandaal te voorkomen, benadert partijprominent Andrea Bottini op advies van zijn vrouw Enrico’s tweelingbroer Giovanni, een briljante filosoof met een bipolaire stoornis. Andrea is zo door hem gefascineerd dat hij een risicovol plan bedenkt. Zo keert de partijleider plotseling weer terug. Zijn speeches zijn ineens poëtisch, verrassend en meeslepend. De partijleider is al snel ongekend populair in de media en bij de kiezers en de partij stijgt in de peilingen. Maar vanaf een geheime plaats wacht iemand alle ontwikkelingen belangstellend af.

Viva-la-liberta-1 Viva-la-liberta-2

Toni Servillo (dé ster vanLa grande bellezza) speelt de tweelingbroers Enrico en Giovanni in het komische drama Viva la libertà, dat in Italië diverse prijzen won. Andere hoofdrollen zijn voor Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi, Michela Cescon en Anna Bonaiuto. Roberto Andò regisseerde de verfilming van zijn eigen boek, Il trono vuoto (‘De lege troon’).

Bestel Viva la libertà via deze link bij bol.com

Viva-la-liberta-3
Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *