Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

The Leisure Seeker – komisch drama van Paolo Virzì

De Italiaanse filmregisseur Paolo Virzì, heeft een heerlijk filmrepertoire op zijn naam staan, met onder meer Caterina va in città (2003), Tutta la vita davanti (2008), La prima cosa bella (2010), Il capitale umano (2014) en La pazza gioia (2016).

Vanaf 4 januari 2018 geniet je van zijn nieuwste drama: The Leisure Seeker, een romantische tragikomedie waarin je kennismaakt met Ella en John, beiden ernstig ziek. Ze ontvluchten de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen en in hun oude camper, The Leisure Seeker genaamd, maken ze een tocht vol verrassingen van Boston naar Florida. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven én voor elkaar terug.

De hoofdrollen in The Leisure Seeker zijn voor Oscarwinnares Helen Mirren (bekend van onder andere The Queen) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (JFK). De film ging met veel succes in Venetië in première en is ook geselecteerd voor het Toronto International Film Festival.

Paolo Virzì: ‘Ik had nooit gedacht dat ik een film in een ander land zou maken, in een taal die niet de mijne is. Ik ben soms nog verbaasd dat het zo gelopen is.

Het begon allemaal een paar jaar geleden, toen eerst een van mijn films, en later nog een, werd verkozen als de Italiaanse inzending  voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Ik kreeg toen regelmatig een aanbod om een film in de Verenigde Staten te komen maken, maar op een of andere manier had ik er nooit echt een goed gevoel bij.

Ik bleef dus in Italië, maar de mensen van Indiana Production bleven me proberen over te halen om een film te komen maken in hun thuisland. Ze stuurden me dozen vol boeken waarop ik mijn script zou kunnen baseren, waaronder een novelle van Michael Zadoorian die me vanaf de eerste pagina wist te boeien.

Toen hadden ze me waar ze me wilden hebben: ik dook in mogelijke locaties (want de oorspronkelijke setting van het boek was me te cliché). Ik dacht ook na over wie er geschikt zouden zijn voor de hoofdrollen. Ik liet me ontvallen dat als Donald Sutherland en Helen Mirren allebei ja zouden zeggen, dat ik dan meteen mijn koffers zou pakken en de film kwam maken.

Zoiets is wellicht de goden verzoeken, want zowel Sutherland als Mirren zeiden meteen volmondig ja. En dus toog ik naar de Verenigde Staten, met een deel van mijn vaste crew uit Italië, om een op het verhaal van Zadoorian gebaseerde film te maken.

Het was een fantastische ervaring; ik had elke keer moeite om ‘cut!’ te zeggen, zo goed speelden Sutherland en Mirren. Een hele eer voor een regisseur uit Italië, uit Livorno, om met zulke acteurs te mogen werken!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *