Download gratis de Ciao tutti app!

Suburra – de film

Suburra is een spannende film die je meeneemt naar de Italiaanse onderwereld, vol corruptie, tegenstrijdige belangen en brute confrontaties.

Suburra-film-poster

In Ostia (niet ver van Rome) worden plannen gesmeed om ‘het Las Vegas van Italië’ te laten verrijzen. Er zijn verschillende partijen bij betrokken: de staat, van hoge ambtenaren tot parlementariërs en zelfs ministers, het Vaticaan en natuurlijk de in Italië bijna alomtegenwoordige maffiafamilies. In een kluwen van corrupte belangen cirkelen alle partijen als aasgieren boven het megalomane vastgoedproject, om een zo groot mogelijk stuk van de taart voor zich te claimen.

Een brutale confrontatie tussen de verschillende geïnteresseerden is onvermijdelijk. In een periode van acht dodelijke novemberdagen stort het kaartenhuis in elkaar, met enkele genadeloze afrekeningen tot gevolg.

Suburra-film-poster (1) Suburra-film-poster (2) Suburra-film-poster (3) Suburra-film-poster (4) Suburra-film-poster (5) Suburra-film-poster (6) Suburra-film-poster (7)

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo, dat op zijn beurt weer is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Voor de film Suburra tekende niemand minder dan Stefano Sollima, die we al kennen van de schitterende series Gomorra en Romanzo criminale.

Suburra-film-poster (8) Suburra-film-poster (9)foto’s: Emanuela Scarpa

De trailer geeft alvast een mooi voorproefje:

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.