Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kijktip: Suburræterna: sequel van de populaire Suburra-sage

Vanaf 14 november geniet je op Netflix van Suburræterna, de sequel van de populaire film Suburra (2015) en de gelijknamige serie die te zien is op Netflix.

De preview op het Rome Film Festival werd met groot enthousiasme ontvangen, niet in het minst omdat ook Giacomo Ferrara in de rol van Spadino en Filippo Nigro als Amedeo Cinaglia te zien zijn, naast een aantal nieuwe spelers.

De serie, die bestaat uit acht afleveringen, speelt zich uiteraard weer af in Rome. We gaan dik tien jaar terug in de tijd, naar het Rome van 2011, dat worstelt met een wankelende regering, een crisis in het Vaticaan en veel sociale onrust.

Een nieuwe wending voor Suburra

Cinaglia probeert samen met Badali (Emmanuele Aita) alles onder controle te houden, met hulp van Adelaide (Paola Sotgiu) en Angelica (Carlotta Antonelli), die nog altijd aan het hoofd staat van de familie Anacleti. Nadia (Federica Sabatini) helpt hen in Ostia, maar de nieuwe onderwereldfiguren hebben lak aan dit oude systeem.

Het machtsevenwicht is zoek, waardoor Spadino gedwongen wordt terug naar huis te komen, om zijn familie te beschermen en nieuwe verbintenissen aan te gaan.

Terwijl chaos bezit neemt van Rome, loopt de gevestigde orde gevaar. De nieuwe criminele clans zorgen voor spanningen, waardoor de wereld van Suburra een nieuwe wending neemt, aldus Netflix.

Bekijk de trailer van Suburræterna

Geniet alvast van de trailer van Suburræterna:

Suburra – film over de onderwereld van Rome

Suburra is een spannende film die je meeneemt naar de Italiaanse onderwereld, vol corruptie, tegenstrijdige belangen en brute confrontaties.

In Ostia (niet ver van Rome) worden plannen gesmeed om ‘het Las Vegas van Italië’ te laten verrijzen. Er zijn verschillende partijen bij betrokken: de staat, van hoge ambtenaren tot parlementariërs en zelfs ministers, het Vaticaan en natuurlijk de in Italië bijna alomtegenwoordige maffiafamilies. In een kluwen van corrupte belangen cirkelen alle partijen als aasgieren boven het megalomane vastgoedproject, om een zo groot mogelijk stuk van de taart voor zich te claimen.

Een brutale confrontatie tussen de verschillende geïnteresseerden is onvermijdelijk. In een periode van acht dodelijke novemberdagen stort het kaartenhuis in elkaar, met enkele genadeloze afrekeningen tot gevolg.

Suburra-film-poster (1) Suburra-film-poster (2) Suburra-film-poster (3) Suburra-film-poster (4) Suburra-film-poster (5) Suburra-film-poster (6) Suburra-film-poster (7)

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo, dat op zijn beurt weer is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Voor de film Suburra tekende niemand minder dan Stefano Sollima, die we al kennen van de schitterende series Gomorra en Romanzo criminale.

Suburra-film-poster (8) Suburra-film-poster (9)foto’s: Emanuela Scarpa

De trailer geeft alvast een mooi voorproefje:

Drie seizoenen Suburra op Netflix

De serie – die bestaat uit drie seizoenen met in totaal vierentwintig afleveringen – is te zien op Netflix. Net als in de film zijn de verhaallijnen gebaseerd op echte gebeurtenissen bij de maffia in de Italiaanse hoofdstad, op bestaande machtsconflicten en gerapporteerde corruptie binnen het gemeentebestuur en het Vaticaan.

Suburra mag dan wel fictie zijn, de verhaallijnen schuren soms griezelig dicht langs de feiten, zo vertellen de scenarioschrijvers. Een van hen, Giancarlo De Cataldo, putte bijvoorbeeld volop uit zijn ervaring als magistraat aan het Romeinse gerechtshof.

Het eerste seizoen van de thrillerserie verscheen in het najaar van 2017 en werd meteen enthousiast ontvangen. Deze eerste tien afleveringen waren losjes gebaseerd op de gelijknamige film, maar spelen zich voornamelijk voorafgaand aan de gebeurtenissen in de film af. Het verhaal gaat terug naar 2008, waar georganiseerde misdaad en corrupte politici strijden om de macht in Rome.

De tweede en derde serie gaat over dezelfde criminelen, maar in nieuwe allianties. De honger naar macht groeit. Wie gaat Rome veroveren? Bekijk hieronder alvast een voorproefje:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *