Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Sorrentino’s Killer in Red voor Campari

Met La Grande Bellezza wist Paolo Sorrentino onze liefde voor Rome flink aan te wakkeren. Wat een film! Volgende week, op 24 januari, verschijnt er een nieuwe film van zijn hand: Killer in Red.

killer-in-red-campari-sorrentino-4 killer-in-red-campari-sorrentino-5 killer-in-red-campari-sorrentino-6

Killer in Red zal niet zo lang duren als La Grande Bellezza; de film duurt slechts zeven minuten. De korte film is de eerste in de Campari Red Diaries, een serie van twaalf korte films die worden gemaakt in opdracht van Campari. De filmreeks neemt de plaats in van de kalender die het merk normaal gesproken jaarlijks op de markt bracht.

De hoofdrol in Killer in Red is weggelegd voor de Britse acteur Clive Owen – en voor Campari natuurlijk. Sorrentino schoot de film in Cinecittà, de Romeinse filmstudio’s waar ook Fellini bijna alle scènes voor zijn films opnam. Alleen voor de beroemde scène met Anita Ekberg en Marcello Mastroianni verhuisde Fellini zijn regisseursstoel naar de Trevifontein.

killer-in-red-campari-sorrentino-1 killer-in-red-campari-sorrentino-2 killer-in-red-campari-sorrentino-3

Anders dan bij de films van Fellini en La Grande Bellezza is Rome niet het onderwerp van Sorrentino’s nieuwe werk. Bij de Campari Red Diaries draait het om de man achter de bar. Hoe gaat een barman te werk? Waar haalt hij inspiratie voor nieuwe cocktails vandaan?

De trailer ziet er alvast veelbelovend uit:

Vanaf 24 januari kun je via Campari’s YouTube-kanaal bekijken hoe Sorrentino hier in zijn Killer in Red vorm aan heeft gegeven. Ook alle nieuwe cocktail stories zullen daar te zien zijn, met elke maand een nieuwe film. Salute, op dit creatieve idee van Campari & op Sorrentino’s spannende start!

killer-in-red-campari-sorrentino-7foto’s: F. Pizzo | Campari Red Diaries – Behind the Scenes

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *