Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Sacro GRA – over de ringweg van Rome

Sacro GRA, een documentaire over de ringweg (Grande Raccordo Anulare) van Rome, werd als eerste documentaire ooit bekroond met de Gouden Leeuw voor Beste Film op het Filmfestival Venetië.

SacroGra_70x100.indd

De GRA is de ringweg van Rome, waar regisseur Gianfranco Rosi gedurende twee jaar onzichtbare werelden en mogelijke toekomstbeelden, die zich in dit gebied van constante onrust herbergen, heeft vastgelegd.

Een rivier van auto’s stroomt gestaag langs grazende schapen. De laatste palingvisser van de Tiber doet gelaten zijn werk. Een ambulancebroeder doorkruist het nachtelijk verkeer op weg naar hartinfarcten en ongelukken. Een verarmde edelman rookt een sigaar in bad. Op een parkeerplaats wachten oude Romeinse hoeren op klanten. En terwijl de bewoners van een socialewoningbouwflat zich verwonderen over hun uitzicht, gaat een bomendokter de strijd aan met een vraatzuchtig kevertje. Het zijn stilstaande levens aan de rand van een voortrazende maatschappij.

Een paar beelden uit de documentaire:

Sacro-GRA-documentaire (1) Sacro-GRA-documentaire (1) Sacro-GRA-documentaire (2) Sacro-GRA-documentaire (2) Sacro-GRA-documentaire

De Volkskrant schreef over Sacro GRA: ‘Eenieder die al twee uur in de filmzaal heeft doorgebracht met La Grande Bellezza, dient ook even tijd vrij te maken voor deze ode aan de andere kant van Rome.’

Rondje ringweg
Zelf over de ringweg van Rome rijden? Huur dan een auto en geniet van alles wat je onderweg tegenkomt, van rauwe rafelranden tot onverwachte schoonheid.

Zowel op Rome Fiumicino als op Rome Ciampiono zijn er verschillende mogelijkheden om een auto te huren. Via deze link vind je alle opties voor autohuur in Rome.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *