Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Picciridda – een klein Siciliaans meisje met grootse dromen

Vanaf vandaag te zien in de bioscoop: de film Picciridda, die je meevoert naar een Siciliaans vissersdorpje in de jaren zestig.

De kleine Lucia (gespeeld door Marta Castiglia) is pas elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Haar broertje verhuist mee, maar Julia maakt geen onderdeel uit van het plan.

Ze wordt bij haar grootmoeder ondergebracht, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria (een schitterende rol van Lucia Sardo). Lucia mist haar ouders en broertje enorm, maar langzamerhand maakt de heimwee naar wat was plaats voor dromen over wat kan zijn.

Lucia begint belangstelling te krijgen voor mannen – een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven maar die ze zelf graag wil ontdekken. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Lucia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen.

Picciridda wordt door pers en filmprofessionals geprezen als een meesterwerk in de beste Italiaanse traditie. De film behandelt klassieke thema’s als generatieconflicten, vrouwenonderdrukking en de pijn van gezinsleden die door emigratie van elkaar worden gescheiden.

Bekijk alvast een voorproefje:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *