Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Notti Magiche – een bitterzoete komedie van Paolo Virzì

De film Notti Magiche van regisseur Paolo Virzì (die we kennen van onder meer The Leisure Seeker en La Pazza Gioia) speelt zich af in de nadagen van de glorietijd van de Italiaanse film in de jaren tachtig.

Rome, 1990. De filmsets in chaotisch Rome worden bevolkt door oude meesters als Fellini en Scola en listige producenten; jonge scriptschrijvers tikken onophoudelijk op hun schrijfmachines; en op bacchanalen, bevolkt door politici, diva’s en showgirls, maken acteurs misbruik van hun sterrenstatus.

Op dezelfde avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia.

De jonge scenaristen, beste vrienden sinds ze alle drie de finale haalden van het prestigieuze Solinas Award Festival, waren de laatsten die de producent levend zagen. Aan de lokale politie vertellen zij hun versie van de recente gebeurtenissen.

Bekijk alvast de trailer:

Bestel de dvd van Notti Magiche via deze link bij bol.com. Veel kijkplezier!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Omdat wij twee keer per jaar naar Italië afreizen,om zodoende de taal beter te kunnen spreken en daar helpt deze film ook toe bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *