Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Nieuwe Italiaanse kijktips op Netflix: Il Legame & Barbaren

Kruip je tijdens een herfstachtige avond het liefst lekker op de bank voor een goede serie of film? Dan hebben we goed nieuws voor je, want via Netflix kijk je nu niet alleen The Godfather en het derde seizoen van de Romeinse serie Baby, maar ook een gloednieuwe horrorfilm en een historische serie.

Il Legame
Allereerst Il Legame, die vanaf 2 oktober te zien is. De film is gebaseerd op het boek Sud e Magia van Ernesto de Martino. Het speelt zich af in Puglia, in een familie waar traditionele rituelen en zwarte magie net zo normaal zijn als de lange zondagse lunch.

Je maakt kennis met Emma (de Argentijnse actrice Mia Maestro, die ook in The Twilight Saga speelde), die samen met haar verloofde Francesco (Riccardo Scamarcio) en haar dochter Sofia (Giulia Patrignani) op bezoek is bij Teresa, Francesco’s moeder.

© foto’s: Netflix

Teresa woont in een oude villa omringd door olijfbomen, op het platteland van Puglia. Ze is een genezeres, aldus Teresa zelf, die in staat is om magische rituelen uit te voeren. Wanneer Sofia wordt gebeten door een tarantola, moet Emma alles op alles zetten om de mysterieuze vloek waardoor ze haar dochter dreigt te verliezen te verbreken…

Barbaren
Vanaf 23 oktober geniet je van de historische serie Barbaren, die zich afspeelt tijdens de slag in het Teutoburgerwoud, in het jaar 9 na Christus. De Romeinen domineren Europa, maar dat is nog lang niet genoeg voor keizer Augustus. Hij stuurt zijn soldaten op pad om de hele wereld te veroveren.

Een van de beroemdste veldslagen is de slag bij het Teutoburgerwoud, in het huidige Duitsland. De Romeinse soldaten gingen undercover om onder de Germaanse stammen bondgenoten te winnen, waarna ze deze stammen volledig uit wisten te schakelen en in hoog tempo veel gebieden veroverden.

© foto: Netflix

De Romeinen hadden echter geen rekening gehouden met de Germaanse stammen die rondom het Teutoburgerwoud woonden en die de expansie van het Romeinse rijk wisten te stoppen.

Het verhaal wordt in zes afleveringen verteld, aan de hand van de levensloop van drie jonge mensen, tegen de historische achtergrond van de strijd om het Teutoburgerwoud:

Nog niet uitgekeken? Lees dan ook ons artikel Meer dan 25 Italiaanse films en series om thuis te kijken. Veel kijkplezier!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *